Tururi tematice ghidate in Cetatea Alba Carolina

Publicat în: 
25 decembrie 2014

Turistii care vin la Alba Iulia special pentru a vizita Cetatea Alba Carolina, restaurata la grandoarea din perioada sa de glorie au acum posibilitatea sa opteze pentru un tur ghidat profesional. Turistii pot alege intre turul general al Cetatii si locatiilor de neuitat din oras sau un tur tematic.

Initiativa apartine unui ghid cu experienta vasta in ceea ce priveste prezentarea Cetatii Alba Carolina, care si-a transformat pasiunea si dedicatia intr-o idee de afacere si promovare turistica a simbolurilor ’’Celeilalte Capitale’’. Ghidul turistic al Cetatii este disponibil cu rezervare la numerele de telefon disponibile pe site-ul oficial al proiectului (www.guidealba.com) si se adreseaza atat turistilor din Romania, cat si turistilor straini vorbitori de limba spaniola, catalana sau engleza.

Tururile tematice, o modalitate inedita si inspirata de a vizita orasul Alba Iulia, sunt impartite pe anumite teme si concepte ce au legatura cu valorile istorice, culturale sau arhitecturale ale diverselor obiective turistice din oras. Astfel, turistii pot alege intre:

  • Turul Unirii cu tema Marea Unire de la Alba Iulia;
  • Turul Balgradului cu tema cladirilor si monumentelor istorice din perioada in care Alba Iulia era cunoscuta cu acest nume;
  • Turul Spiritual al bisericilor, templelor si sinagogilor;
  • Turul Castrului Roman cu obiective din Epoca Romana;
  • Turul Arhitectural pentru studentii si pasionatii de arhitectura;
  • Turul Educativ pentru elevi care se desfasoara in functie de categorii de varsta.

De asemenea, turistii mai pot vizita si Muzeul National al Unirii, inaugurat in 1888 din initiativa Societatii de istorie, arheologie si stiintele naturii din Comitatul Alba Inferioara, unde pot beneficia de un ghid acreditat.

Tarifele la muzeu sunt de 4 lei pentru copii si de 8 lei pentru adulti, iar pentru turul ghidat in Cetatea Alba Carolina, tariful este de 10 lei pentru adulti, iar copii au acces gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram