Va invitam la Zilele Medievale ale Balgradului

Publicat în: 
3 august 2016

400 de ani de la trecerea in nemurire a lui Shakespeare

Se implinesc anul acesta 400 de ani de la trecerea in nemurire a lui Shakespeare – anul 2016 este un an internaţional dedicat marelui dramaturg. Iata de ce, la Alba Iulia, Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET, Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti si Asociatia Grupul Skepsis vor organiza in weekendul 06 - 07 August, 2016 un eveniment deosebit.

„Zilele Medievale ale Balgradului”

Un eveniment care reuneste mai multe companii si grupuri artistice de tineret din Romania prin proiectul Curtea Comediantilor si prin proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016. Proiectele conlucreaza in lansarea si experimentarea unui concept de eveniment mai amplu care sa devina o propunere viabila pentru organizarea anuala a unui festival medieval la Alba Iulia in viitor.

Proiectul Curtea Comediantilor

Conceput ca un atelier de arta medievala, renascentista si traditionala care reuneste tineri artisti intr-un atelier de creatie, descoperire si cultura, intr-un spatiu atemporal in care se cauta revitalizarea radacinilor culturale europene. Se readuce in mileniul trei viata si spectacolul trupelor ambulante ale evului mediu, renascentist si baroc, dar si traditiile acelor vremuri ramase in constiinta populara – reprezinta asadar o oferta de regasire si constientizare a identitatii culturale europene, pusa sub semnul intelegerii interculturale, a artei si bunei dispozitii.

Curtea Comediantilor aduce la Alba Iulia tineri actori din trupele TRUVERII (C.C.S. Bucuresti), STUDIO 24 (C.C.S. Bucuresti), MEDIEVAL ART (Bucuresti), LUDIC (C.C.S. Iasi), SIRIUS (Bistrita), TERRA ULTRASILVANA (Brasov), carora li se alatura si SKEPSIS (Alba Iulia). Tinerii lucreaza impreuna pe parcursul acestei saptamani in cadrul unor ateliere de formare si creatie pentru a oferi publicului albaiulian si turistilor doua zile de activitati si manifestari artistice cu specific medieval: teatru, muzica, dansuri, jonglerii cu foc, ateliere deschise si demonstrative, initieri in heraldica si in arta manuirii armelor medievale.

Sambata, 06.08.2016 si Duminica, 07.08.2016 vor fi transformate de trupele prezente pentru publicul spectator în Zilele Medievale ale Balgradului – toate activitatile desfasurandu-se in fata Muzeului National al Unirii Alba Iulia, unde vor fi montate pavilioanele cavalerilor si comediantilor.

Va invitam la o intalnire inedita cu viata cavalerilor si actorilor ambulanti din trecut! Vor rasuna pasii cavalerilor, care vor incrucisa spade lungi si grele in demonstratii de manuire a armelor! Va rasuna muzica trubadurilor care animau curtile medievale si tavernele vremii!  Comedianţii vor juca farse vesele, vor jongla cu foc si se va simti aroma secolelor trecute.

Organizatori eveniment: Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti; Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET; Asociatia Grupul Skepsis.

Parteneri: Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultura a Studentilor din Alba Iulia; Fundatia “Inter-Art” Aiud, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Program:

Sambata, 06.08.2016

                                                  

Ora 10.00 – Montarea pavilioanelor comediantilor si cavalerilor;

Ora 15.30 -  Ateliere deschise

Ora 18.00 – Visul unei nopti de vară  - spectacol de arta medievala susţinut de actori din trupele participante (Skepsis, Studio24, Ludic, Truverii) cu participarea grupurilor Tera Ultrasilvana si Sirius, avand ca tema opera lui Shakespeare repovestită prin lupte, comedii, dansuri, cantece si jonglerii cu foc.

 

Duminica, 07.08.2016

 

Ora 10.30 – Curtea Comediantilor pentru copii - ateliere deschise si demonstrative pentru copii; spectacole scurte pentru copii.

Ora 16.30 – Arta manuirii armelor medievale (grupul de reconstituire istorica Terra Ultrasilvana, Brasov)

Ora 17.30 – Farse medievale (Compania de Arta Studio 24, Bucuresti)

Ora 18.00 – Dansuri Medievale si Renascentiste

Ora 18.30 – Spectacol teatru: Farsa Maestrului Pathelin (Grupul Skepsis, Alba Iulia)

Ora 19.30 – Concert muzica medievală (Truverii, Bucuresti)

Ora 21.00 – Jonglerii cu foc

Alba zilele balgradului 2

Va asteptam cu drag!

 

Sursa foto coperta: ziarulunirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram