VIDEO Rezultatele proiectului C.R.E.A.T.E!“

Publicat în: 
21 decembrie 2023

Publicul a avut acces gratuit la evenimente artistice ce au adunat sute de artiști români și străini în Cetatea Alba Carolina. Această inițiativă culturală excepțională a transformat Cetatea într-un mediu cultural în aer liber plin de viață, oferind publicului o experiență culturală deosebită.

Pe parcursul derulării proiectului Cetatea aRtElor – ArTă în inima cEtății/C.R.E.A.T.E!“, au fost organizate la Alba Iulia, în premieră națională,  expoziții de artă plastică, ateliere de creație interactive, spectacole impresionante de tip nonverbal și Commedia dell'Arte, precum și concerte stradale de muzică renascentistă și medievală.

Proiectul a adus o schimbare semnificativă asupra vieții culturale din Alba Iulia.

Punctăm câteva dintre argumentele forte care ne susțin opinia: au avut loc evenimente artistice ce au adunat sute de artiști români și străini în Cetatea Alba Carolina; au fost organizate în premieră națională expoziții de artă plastică, ateliere de creație interactive, spectacole impresionante de tip nonverbal și Commedia dell'Arte, precum și concerte stradale de muzică renascentistă și medievală.

De asemenea, prin intermediul microstagiunii teatrale denumită „Teatru în Inima Cetății," au fost prezentate cinci spectacole de teatru, acoperind o gamă variată de genuri și abordări, oferind o experiență artistică diversificată în spații cu caracteristici unice.

Despre proiect

Promotor de proiect: ASOCIAȚIA GRUPUL SKEPSIS

Parteneri de proiect: MUNICIPIUL ALBA IULIA (România) şi DAVVI –SENTER FOR SCENEKUNST (Norvegia)

Colaboratori: Inter-Art Aiud, Romania; Muzeul Național al Unirii Alba Iulia; Departamentul pentru Relatii Interetnice; Centrul Multicultural Liviu Rebreanu Aiud; Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia.

Valoarea totală a proiectului: 914.550,88 Lei (185.925,89 Euro)

Valoarea finanțării nerambursabile: (85% Grant SEE și 15% bugetul național): 914.550,88 Lei (185.925,89 Euro)

Perioada de implementare: 01 decembrie 2022 - 31 decembrie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram