Cealaltă Capitală - Totul despre ea

Acasă / Cele mai apropiate aeroporturi de Alba Iulia

Cele mai apropiate aeroporturi de Alba Iulia

Publicat în: 24 oct.. 2016
Autor: Municipiul Alba Iulia

Pozitionarea orasului Alba Iulia in centrul tarii face ca posibilitatile de transport din orice colt al Romaniei sa fie numeroase si accesibile, indiferent ca vorbim de calea rutiera sau de cea ferata. Orasul este situat la distante convenabile si fata de principalele aeroporturi din Transilvania.

Fie ca veniti din tara sau din strainatate, trebuie sa stiti ca cele mai apropiate aeroporturi de Alba Iulia sunt cele din Sibiu (73 Km), Cluj Napoca (106 km), Targu Mures (104 km). Indiferent pentru ce aeroport optati, puteti ajunge usor in Alba Iulia cu companii specializate, cu autocarul sau cu trenul.

Cel mai apropiat aeroport de Alba Iulia este cel din Sibiu. Traseul cu masina e de doar 78 de kilometri. Ca sa ajungeti intr-un timp cat mai scurt, puteti apela la firme care va asigura transferul de la aeroport spre Alba Iulia si retur.

Harta Google maps

Tot pe sosea puteti ajunge cu autocarul. Detalii pe www.autogari.ro.

Pe https://www.cfrcalatori.ro/ gasiti variante directe de a ajunge de la Sibiu la Alba Iulia pe calea ferata.

Zilnic, pe Aeroportul international Cluj-Napoca sosesc curse din tara si strainatate, din tot mai multe orase. Detalii gasiti aici.

harta-aeroport-cluj-napoca

Sursa:https://airportcluj.ro

Pentru a ajunge la Alba Iulia puteti apela la companii care va asigura transferul direct din si spre aeroport. Oferte gasiti aici si aici.

Traseul de 100 de kilometri este pe ruta: Cluj Napoca-Turda-Aiud-Teius-Alba Iulia.

Harta Google maps

Municipiul Alba Iulia este tranzitat si de un numar mare de autocare care au ca punct de plecare autogara din Cluj Napoca. Mersul autocarelor il puteti consulta pe www.autogari.ro.

Puteti ajunge de la Cluj-Napoca la Alba Iulia si pe calea ferata. Programul trenurilor il puteti consulta pe https://www.cfrcalatori.ro/. Tot aici puteti cumpara online si bilete. Informatii gasiti si pe www.infofer.ro (pentru calatorii in Romania) si pe www.bahn.de (pentru calatorii in si din afara Romaniei).

Pe aeroportul „Transilvania“ din Targu Mures puteti ateriza din Roma, Barcelona, Madrid, Londra, Paris, Frankfurt, Dormund, Budapesta.

Traseu cu masina recomandat: Aeroport-Iernut-Ludus-Aiud-Teius-Alba Iulia

Harta Google maps

Variante de transport cu autocarul gasiti pe www.autogari.ro, iar cu trenul pe https://infofer.ro/.

foto-aeriana-calin-magda

 

Un drum mai lung pana la Alba Iulia va asteapta daca optati sa aterizati in Bucuresti. Cea mai buna varianta de a ajunge din capitala in Cealalta Capitala a Romaniei (n.a. Alba Iulia) este cu masina.

Variante de traseu:

Bucuresti-A1-Sibiu-Alba Iulia-353 de kilometri

Bucuresti-Brasov-Sighisoara-Targu Mures-Alba Iulia-410 kilometri

Puteti opta si pentru transportul cu autocarul.

Daca alegeti sa veniti cu trenul aveti curse directe sau cu schimb in localitati din apropierea orasului Alba Iulia. Detalii pe https://www.cfrcalatori.ro/.

Turistii straini interesati de Alba Iulia au la indemana https://www.visitalbaiulia.com, dar si https://www.facebook.com/visitalbaiulia/

Foto deschidere: Aeroportul International Sibiu, sursa: wikimapia.org

Un comentariu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia