12 motive sa te muti la Alba Iulia in 2016

Publicat în: 
7 martie 2016

Alba Iulia a devenit in ultimii ani un pol de atracție pentru turisti, un loc in care, din luna aprilie si pana in noiembrie, aproape in fiecare weekend se intampla ceva. Concerte, spectacole, teatru, film, evenimente care aduna in Piata Cetatii, si nu numai, zeci de mii de oameni.

Iata cateva motive care ar putea sa te convinga sa te muti la Alba Iulia:

1. Recent, orasul Alba Iulia a fost inclus in clasamentul celor mai bune 40 de orase pentru afaceri din 2016, realizat de Forbes.

2. Alba Iulia ocupa locul 5 in Romania, intr-un top al indicelui vitalitatii culturale locale.

  1. Alba Iulia va devenii in luna martie capitala sahului! Intre 16 si 23 martie, va avea loc Turneul International de Sah al Romaniei, desfasurat in premiera la Alba Iulia.
  1. Festivalul International de Teatru de Tineret APOLLO, editia a III-a, se desfasoara la Alba Iulia, în 14-18 aprilie 2016.
  1. Cetatea Alba Carolina devine in perioada 6 – 8 mai, in cadrul Festivalului Roman Apulum, centrul spectacolelor cu iz istoric, cu demonstrații militare, lupte de gladiatori, nimfe, atelierele meșteșugaresti.
  1. Trei zile pline de distracție și voie bună ii asteapta pe albaiulieni si turistii care vor veni in acest an, in “cealalta capitala”, la AlbaFest® in perioada 27-29 mai.
  1. Si in acest an, in intervalul 24 – 26 iunie, Piata Cetaţii din Alba Iulia va fi din nou centrul muzicii de calitate şi al concertelor live in cadrul Sarbatorii muzicii – Fete de la Musique.
  1. In 16-17 iulie, Alba Iulia se transforma in Capitala Modei pe parcursul Feeric Fashion Days.
  1. Descoperă Rowmania, competitia de vaslit in canotci de 10+1, ajunge pe 7 august, pentru al patrulea an consecutiv, la Alba Iulia.
  1. Festivalul Dilema Veche, unul din cele mai bune evenimente culturale din Romania se desfasoara la Alba Iulia in 26-28 august.
  1. Singurul festival de acest gen din România, Alba Iulia Music & Film Festival propune o combinatie unica intre filme care vorbesc despre muzica sau muzicieni si posibilitatea de a vedea live solisti sau trupe care se regasesc pe coloana sonora a unui film din program, intr-un mix cat mai divers de genuri.
  1. Festival de Romania®, mai mult decat un festival, o datorie de roman. Te asteptam la Alba Iulia pe 30 noiembrie – 1 decembrie sa aratam tuturor ca de aici a inceput totul si ca aici totul e ca la inceput: spiritul romanesc descatusat, liber si mereu invingator.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram