Alba Iulia a fost data ca exemplu pentru accesarea fondurilor europene

Publicat în: 
4 aprilie 2015

In cadrul emisiunii "Romania, te iubesc!" din ultima duminica a lunii martie, Alba Iulia a capatat titlul de "campioana" in absorbtia fondurilor europene, orasul fiind dat ca exemplu pentru celelalte localitati care doresc sa acceseze aceste fonduri. Aceasta editie a avut ca titlu "Alba-neagra pe bani multi" si a prezentat cazuri in care unele localitati au facut investitii serioase si durabile pe bani obtinuti din fonduri europene, iar altele risca sa plateasca amenzi uriase pentru proiecte nefinalizate.

Realizatorii emisiunii au prezentat in cadrul unui film principalele obiective turistice din cetate: ambele Catedrale, Portile Cetatii, Palatul Princiar, Muzeul National al Unirii si Sala Unirii, Statuia Obelisc si pietonala Mihai Viteazu. Reporterii emisiunii au precizat in prezentarea orasului:

"Cetatea Alba Iulia, ridicata din bani UE. Alba Iulia este de departe campioana fondurilor europene. Pana in acest moment, in oras au ajuns peste 150 de milioane de euro din diverse surse. Bani multi care au schimbat, la propriu, fata cetatii. S-a construit, vechea cetatea in care functiona o unitate militara a fost reparata si deschisa publicului iar turistii au inceput sa vina. Sunt de peste 10 ori mai multi decat in 2007 iar asta inseamna bani pentru comunitate si locuri de munca."

Tot in cadrul acestei emisiuni au fost prezentate si declaratiile city managerului municipiului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan: "Traim intr-o tara atat de frumoasa, cu multe bijuterii care nu aduc bani, care nu creaza locuri de munca. Este pacat, mare pacat” a concluzionat acesta, remarcand ca Alba Iulia este o situatie fericita.

"Pe statisticile de la inceputul anului 2007, nu aveam mai mult de 32.000 - 35.000 de turisti. Astazi, la finalul anului 2014, vorbim de circa 400.000 de turisti."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram