Alba Iulia, centru universitar tot mai atragator pentru studentii ERASMUS

Publicat în: 
7 octombrie 2016

Alba Iulia este un oras universitar tot mai cautat de studentii straini pentru mobilitatea ERASMUS, programul prin care tinerii pot studia in Universitati din strainatate, pot descoperi culturi diferite si invata limbi straine.

Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia a fost aleasa pentru studiu de un numar de 49 de studenti, prin programul Erasmus+. Tinerii provin de la institutii de invatamant superior din Polonia, Turcia, Grecia, Italia, Serbia, Rusia, Uzbekistan, Muntenegru.

Este anul universitar in care se inregistreaza cei mai multi studenti straini care au optat sa practice mobilitatea ERASMUS  la Universitatea din Alba Iulia.

 

studenti-erasmus-2

Cei mai multi s-au inscris in program prin grupurile dedicate studentilor straini de pe retelele de socializare, asa ca si-au facut repede prieteni. Tinerii sunt incantati de oamenii din Alba Iulia, despre care spun ca sunt sociabili, primitori, dar si de cultura noastra. In plus, orasul adaposteste un patrimoniu impresionant.

Unii au ales Alba Iulia pentru ca traiul de aici nu este la fel de scump ca in alte orase europene, altii pur si simplu au vrut sa descopere Cealalata Capitala a Romaniei, slogan inspirat de numele sub care orasul Alba Iulia e cunoscut romanilor si anume „capitala de suflet a romanilor“.

In plus, la noi un segment important al populatiei vorbeste limba engleza, cel putin la nivel de conversatie, in comparatie cu tari precum Italia, Franta, Spania.

Daca strainii care au ajuns aici sunt incantati de conditiile de studiu, cazare si relaxare, Universitatea si orasul au doar de castigat. Povestile lor de succes „exportate“ in tarile de origine nu vor face altceva decat sa creasca sansele de a veni si alti studenti sa studieze aici.

studenti-erasmus-3

Evident, cantareste semnificativ si „oferta“ Cetatii Alba Carolina. An de an, in incinta fortificatiei au loc concerte cu artisti de top din tara si strainatate, festivaluri de film, moda, teatru, expozitii, spectacole de reconstituiri istorice. Altfel spus, un „pachet“de viata activa pentru student.

Indiferent din ce colt al lumii ar veni, studentii care ajung sa stea cateva luni la Alba Iulia reusesc sa cunoasca tara noastra si dincolo de aparente. Altfel spus, din bagajul cu care se intorc in tarile de origine ar trebui sa lipseasca ideile preconcepute despre Romania.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram