Alba Iulia in febra pregatirilor pentru 1 Decembrie

Publicat în: 
20 noiembrie 2014

Data de 1 Decembrie este una dintre cele mai importante sarbatori pentru intreaga tara, insa in mod special pentru Alba Iulia, Cealalta Capitala si kilometrul 0 al Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. In fiecare an, luna noiembrie este marcata de febra pregatirilor pentru importantul eveniment care coincide si cu data prinderii decoratiunilor de Craciun in oras.

Turistii care viziteaza Alba Iulia incepand cu data de 1 Decembrie vor intra direct in atmosfera de Craciun cu luminitele festive si inaugurarea Parcului Sarbatorilor de Iarna. Perdele luminoase inca neaprinse au fost deja instalate in Cetate de catre persoanele care se ocupa de pregatiri.

Reprezentantul companiei de iluminat care este responsabila cu aceasta importanta sarcina pentru atmosfera de 1 Decembrie a declarat:

"In saptamanile urmatoare, o sa montam in Parcul Unirii, bulevardul Transilvaniei, bulevardul Revolutiei, tronsonul Closca-Vasile Goldis, urmand ca pe sfarsit de saptamana, pentru inaugurarea de 1 Decembrie, sa montam obiectivele de intrare in oras, pasarela CFR si strada Al. Ioan Cuza."

Pentru iluminatul festiv, primaria a pus deoparte de la buget peste 70.000 de euro, iar albaiulienii par deja nerabdatori sa vada rezultatele. Purtatorul de cuvant al Primariei precizeaza:

"Indiscutabil, nici in acest an nu vom face rabat de la a completa feeria de sarbatori, practic vom avea suficienti lumeri pentru tot atatia oameni cati are Alba Iulia, chiar daca in acest an suntem ceva mai chibzuiti decat in privinta iluminatului, pentru ca sunt si alte lucruri de facut."

Ziua Nationala a Romaniei va fi una magica anul acesta in Alba Iulia, marcand in acelasi timp aprinderea luminilor festive si inaugurarea Parcului Sarbatorilor de Iarna din Piata Cetatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram