Alba Iulia membra a organizatiei “League of Historical Cities”

Publicat în: 
3 februarie 2016

Municipiul Alba Iulia va face parte din “League of Historical Cities“ alaturi de alte 108 localitati din intreaga lume.

Organizatia internationala nonprofit, ‘League of Historical Cities’ sprijina si promoveaza dialogul intre orase in vederea valorificarii patrimoniului cultural si istoric. Scopul acesteia este de a incuraja transferurile de bune practici intre municipalitatile cu o istorie bogata, precum si oportunitatea exploatarii patrimoniului cultural si istoric in vederea unei dezvoltari economice durabile in stransa legatura cu protejarea mediului inconjurator.

Din ‘League of Historical Cities’ fac parte orase precum Kyoto (Japonia), Viena (Austria), Xian (China), Budapesta (Ungaria), Barcelona (Spania), Roma (Italia), Bruxelles (Belgia), Quebec (Canada, Mexico City (Mexic), Boston (SUA) Melbourne (Australia).

Alba Iulia va beneficia de un loc permanent in cadrul organizatiei ‘League of Historical Cities’, putand astfel promova la nivel international patrimoniul cultural si istoric reprezentat de Cetatea Alba Carolina si de monumentele din interiorul cetatii.

Participarea in cadrul organizatiei va putea contribui la cresterea vizibilitatii patrimoniului cultural si istoric al municipiului si la cresterea numarului de turisti care vor alege orasul ca destinatie turistica, precum si la dezvoltarea unor proiecte in parteneriat cu ceilalti membrii ai organizatiei.

Pentru mai multe informatii despre organizatie accesati link-ul: http://www2.city.kyoto.lg.jp/somu/kokusai/lhcs/log-in/index.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram