Alba Iulia ofera terenuri gratuite companiilor care investesc peste 1.5 milioane de euro

Publicat în: 
23 februarie 2015

Alba Iulia a reusit sa faca titlul unor publicatii de specialitate precum BusinessMagazin.ro prin initiativa de a oferi terenuri gratuite marilor investitori si de a dezvolta astfel economia, creand noi locuri de munca.

Initiativa a fost anuntata de catre municipalitatea din Alba Iulia in luna februarie si vizeaza companiile care investesc peste 1.5 milioane de euro. Masura a fost luata ca parte a unor serii de demersuri menite sa incurajeze investitorii sa isi faca simtita prezenta in numar cat mai mare in Alba Iulia si nu este prima de acest gen, o initiativa similara punand la dispozitia investitorilor in anul 2007 circa 30,21 hectare in Drambar si aproape 14,000 hectare in zona Ratu Mare.

Pana in momentul actual, Alba Iulia a reusit sa atraga un numar mare de investitori de peste hotare, in mod special din Austria, firmele cu capital austriac din intregul judet Alba avand un rulaj cumulat de 665 milioane de euro pe anul 2012.

Alba Iulia a devenit prima municipalitate din Romania care a primit calificativ de la agentia de evaluare financiara Moody’s.

"Cele mai importante masuri sunt oferirea de terenuri gratuite pentru investitii mai mari de 1,5 milioane de euro si posibilitatea de achizitie a terenului in discutie daca investitiile depasesc 5 milioane de euro, in conditiile legii si beneficiind de acordurile institutionale in vigoare. Terenul gratuit se poate acorda unei firme care investeste cel putin 5 milioane euro in active corporale fixe, iar acesta va putea fi vandut direct firmei, dar nu mai devreme de finalizarea investitiei, la pretul pietei imobiliare, stabilit printr-o evaluare independenta."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram