Cealaltă Capitală - Totul despre ea

Acasă / Alba Iulia ofera terenuri gratuite companiilor care investesc peste 1.5 milioane de euro

Alba Iulia ofera terenuri gratuite companiilor care investesc peste 1.5 milioane de euro

Publicat în: 23 feb.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Alba Iulia a reusit sa faca titlul unor publicatii de specialitate precum BusinessMagazin.ro prin initiativa de a oferi terenuri gratuite marilor investitori si de a dezvolta astfel economia, creand noi locuri de munca.

Initiativa a fost anuntata de catre municipalitatea din Alba Iulia in luna februarie si vizeaza companiile care investesc peste 1.5 milioane de euro. Masura a fost luata ca parte a unor serii de demersuri menite sa incurajeze investitorii sa isi faca simtita prezenta in numar cat mai mare in Alba Iulia si nu este prima de acest gen, o initiativa similara punand la dispozitia investitorilor in anul 2007 circa 30,21 hectare in Drambar si aproape 14,000 hectare in zona Ratu Mare.

Pana in momentul actual, Alba Iulia a reusit sa atraga un numar mare de investitori de peste hotare, in mod special din Austria, firmele cu capital austriac din intregul judet Alba avand un rulaj cumulat de 665 milioane de euro pe anul 2012.

Alba Iulia a devenit prima municipalitate din Romania care a primit calificativ de la agentia de evaluare financiara Moody’s.

„Cele mai importante masuri sunt oferirea de terenuri gratuite pentru investitii mai mari de 1,5 milioane de euro si posibilitatea de achizitie a terenului in discutie daca investitiile depasesc 5 milioane de euro, in conditiile legii si beneficiind de acordurile institutionale in vigoare. Terenul gratuit se poate acorda unei firme care investeste cel putin 5 milioane euro in active corporale fixe, iar acesta va putea fi vandut direct firmei, dar nu mai devreme de finalizarea investitiei, la pretul pietei imobiliare, stabilit printr-o evaluare independenta.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia