Alba Iulia, orasul laudat de primarul orasului american Madison din statul Indiana

Publicat în: 
24 septembrie 2014

Romania are cu ce se lauda in materie de cetati fortificate medievale, iar pe lista celor mai impresionante dintre acestea orasul Alba Iulia detine cu siguranta o pozitie de top. In urma investitiilor realizate cu ajutorul fondurilor europene si a lucrarilor de restaurare care au durat ani de zile, Alba Iulia se lauda astazi cu un centru istoric care arata de parca epoca de glorie a acestor zone nu a apus niciodata.

Primar american, puternic impresionat de cetate

Dupa laudele aduse orasului de reprezentantii comisiei europene si diverse personalitati din Romania, nici turistii straini nu se lasa mai prejos, multi dintre acestia scriind pe bloguri despre impresiile puternice pe care le-a lasat orasul.

Printre cele mai inedite aprecieri de acest gen a venit din partea primarului orasului Madison din statul Indiana, Statele Unite, care in urma unei vizite in Alba Iulia a solicitat infratirea celor doua orase. Primarul Mircea Hava a raspuns solicitarii declarand ca:

"Ne bucuram sincer sa vedem ca si altii apreciaza ce s-a facut la Alba Iulia in general si transformarile Cetatii Alba Carolina in special. Indiferent ca vin de la Marea Baltica sau de peste Atlantic, turistii trebuie sa fie convinsi ca Alba Iulia va fi o gazda perfecta pentru ei si ca aici istoria e mai vie."

Alba Iulia numita "destinatie culturala de exceptie" la un targ turistic din Elvetia

La targul Turistic desfasurat in Lugano din Elvetia, Alba Iulia a avut propriul stand care a reusit sa atraga un numar impresionant dintre vizitatorii targului. Impresiile adunate de recent restaurata si modernizata cetate Alba Carolina, dar si de aspectul general al orasului in modernizarea caruia Administratia Locala investeste constant au fost excelente, Alba Iulia primind cuvinte de lauda precum "bijuterie arhitectonica" si "destinatie culturala de exceptie".

Elvetienii au fost impresionati in mod special de cetatea Alba Carolina, cetatea in stil Vauban construita in perioada 1715-1738 si considerata la vremea aceea una dintre minunile arhitecturii militare de pe intreg continentul. Conceputa cu trei sisteme de fortificatii, sub forma unui heptagon neregulat cu 7 bastioane, din cetate se pastreaza astazi dupa renovare toate portile, dar si principalele bastioane cunoscute dupa aceleasi nume ca si in epoca in care aceasta a fost construita: Trinitatea, Eugeniu de Savoia, Sfantul Mihail, Sfantul Stefan, Sfantul Carol, Sfantul Capistrano si Sfanta Elisabeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram