În ochii altora

Acasă / Alba Iulia, premiata de organizatia „Europa Nostra”

Alba Iulia, premiata de organizatia „Europa Nostra”

Publicat în: 12 ian.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Pentru eforturile de restaurare si punere in valoare a Cetatii simbol al orasului, Alba Iulia a fost onorata cu premiul special al organizatiei „Europa Nostra” patronata de marele dirijor de origine spaniola Placido Domingo.

Premiul acordat de catre organizatia „Europa Nostra” cinsteste eforturile de a restaura cea mai mare cetate de tip vauban din Europa de Est si modul in care acest proiect a fost desfasurat, planificat si realizat intr-o perioada de doar 7 ani, reusind sa redea stralucirea din perioada de glorie a Cetatii. Alba Iulia a fost aleasa alaturi de alte 30 de orase din tari precum Italia, Grecia, Portugalia, Spania Olanda sau Marea Britanie din 200 de proiecte participante.

„Europa Nostra”, organizatia care a initiat acest eveniment, promoveaza protejarea patrimoniului cultural si este una dintre cele mai mari organizatii de acest tip din lume, cu 250 de asociatii si fundatii membre, peste 150 de institutii guvernamentale, companii sau autoritati locale si 1.500 de membrii individuali. Municipalitatea Alba Iulia se bucura de statutul de asociat al organizatiei „Europa Nostra”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia