Alba Iulia se afla in topul celor mai bune orase pentru afaceri in 2016

Publicat în: 
12 februarie 2016

Confirmand trendul ascendent al increderii investitorilor in Municipiul Alba Iulia, recentul clasament al revistei Forbes Romania privind „cele mai bune 40 de orase pentru afaceri din 2016”, situeaza Alba Iulia pe un merituos loc 15, in urcare cu doua locuri fata de clasamentul anului trecut.

Aflat la cea de-a patra editie, clasamentul Forbes Romania a realizat selectia dupa zece criterii majore: PIB pe judet, PIB pe cap de locuitor, societati comerciale cu capital strain, castig salarial, rata a somajului, numar de intreprinderi active, infrastructura rutiera, infrastructura feroviara, stoc de locuinte si unitati de invatamant. Datele statistice necesare au ca surse Institutul National de Statistica, Comisia Nationala de Prognoza, Oficiul National al Registrului Comertului, Ministerul Finantelor Publice si portalul listafirme.ro.

Scopul declarat al acestui clasament este de a identifica discrepantele economice dintre principalele orase din Romania, a avantajelor oferite de ele pentru potentialii investitori, dar si a perspectivelor privind nivelul de trai. La fel ca si anul trecut, Municipiul Alba Iulia este considerat a fi un motor solid de dezvoltare a judetului pentru perioada pana in anul 2020, alaturi de Sebes si Blaj, potrivit strategiei judetene de dezvoltare.

Clasamentul de anul acesta este dominat de Timisoara, Cluj-Napoca si Bucuresti, pozitii mai bune decat Alba Iulia ocupand municipii precum Brasov, Sibiu si Targu Mures. De asemenea, Alba Iulia a surclasat orase precum Baia Mare sau Deva.

Credite foto: Romulus Opriscan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram