Agenda ta în Alba Iulia

Acasă / Alba Iulia se pregateste pentru un flux de turism intelectual – Olimpiada Internationala de Matematica 2018

Alba Iulia se pregateste pentru un flux de turism intelectual – Olimpiada Internationala de Matematica 2018

Publicat în: 22 oct.. 2014
Autor: Municipiul Alba Iulia

Alba Iulia a fost, de curand, onorata cu decizia Consiliului Consultativ al Olimpiadei Internationale de Matematica de a organiza editia din 2018 a acestui eveniment in municipiu.

Anul 2018 va reprezenta cea de-a sasea ocazie a Romaniei, tara fondatoare a competitiei alaturi de Polonia, Germania, Ungaria, Rusia, de a organiza acest important eveniment dedicat tinerelor minti stralucite din intreaga lume si reprezinta in acelasi timp si prima editie organizata la Alba Iulia.

Romania detine un palmares impresionant de 269 de medaliati la Olimpiada Internationala de Matematica, dintre care 73 de medalii de aur, 124 de argint si 96 de bronz.

Pentru Alba Iulia acest eveniment inseamna si o ocazie unica de promovare a turismului si punere in evidenta a orasului drept capitala culturala a unei zone care a dat numeroase persoane de valoare. Cu ocazia evenimentului se asteapta ca fluxul de turisti din strainatate sa creasca exponential odata cu deplasarea participantilor si a familiilor acestora in oras pentru Olimpiada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia