Povestea hărţii umane de Cartea Recordurilor

Publicat în: 
1 octombrie 2018

#AlbaIulia a intrat în Cartea Recordurilor, cu cea mai mare hartă a României formată din oameni. Mulţimea a fost aşezată în aşa fel, încât, văzută de sus, să aibă conturul României.

Recordul a fost pus în scenă sâmbătă, 29 septembrie, în Cetatea Alba Carolina, unde şi-au dat întâlnire mii de oameni pentru un eveniment inedit de celebrare a Centenarului Unirii, #CelMaiMare100.

Cea mai mare hartă umană a României

La eveniment s-au înscris participanţi din 67 de localităţi din ţară, harta înscrierilor acoperind aproape toate zonele istorice ale României: Bucovina, Maramureş, Transilvania, Banat, Muntenia. Tema, locul şi anul desfăşurării evenimentului nu au fost alese întâmplător, având în vedere că în 2018 România celebrează 100 de ani de la Marea Unire.

Participanţii au evidenţiat harta României cu ajutorul pelerinelor negre, iar cu pelerine albe au evidenţiat, suplimentar, numărul 100. La final, cu ajutorul unor şepci roşii, galbene şi albastre, ei au format harta României.

4807 de persoane, majoritatea copii și tineri, coordonate de sute de voluntari, au reușit să plaseze Alba Iulia din nou în Guinness Book, cu cea mai mare hartă a unei ţări formată din oameni.

Realizarea efectivă a recordului s-a realizat printr-un start semnalizat de către moderatorul evenimentului şi a durat exact 5 minute.Harta umană, văzută de la înălţime/Sursa: Facebook/Municipiul Alba Iulia

La eveniment au participat şi reprezentanţii Guinness Book, care au omologat recordul. Denumirea oficială a recordului este „Largest human image of a country/continent” („Cea mai mare imagine formată din oameni a unei țări/continent”).

Evenimentul de la Alba Iulia este catalogat de organizatori ca un demers excepțional, care poate să rămână pentru mulți ani de aici înainte în memoria copiilor și tinerilor care au luat parte la formarea numărului 100. #CelMaiMare100 a fost organizat de Asociația 11even din Cluj-Napoca,  în parteneriat cu Kaufland Romania și Municipiul Alba Iulia.

Vechiul record a fost stabilit în luna februarie 2018, când peste 3.400 de oameni au format harta statului Myanmar.

#AlbaIulia, 2 prezenţe în Guinness Book

Este cel de-al doilea record Guinness pe care Alba Iulia îl deţine.  În 2009, aproape 9.800 de oameni au luat parte la „Marea Îmbrăţişare a Cetăţii Alba Carolina", pe un traseu lung de 3.450 de metri.

#AlbaIulia100

Articolul este prezentat în cadrul campaniei #AlbaIulia100, derulată de  blogul oficial de turism al Municipiului Alba Iulia, www.viziteazaalbaiulia.ro. Este  un amplu proiect editorial dedicat marcării unui secol de la Unirea Transilvaniei cu România, act hotărât la Alba Iulia în 1 Decembrie 1918. Pe parcursul anului 2018, vom prezenta cel puțin 100 de articole care aduc în atenție rolul cheie pe care l-a avut Alba Iulia în „ecuația“ Unirii din 1918, oamenii care au făcut Unirea, evenimentele care vor avea loc în acest an în Orașul Unirii, potențialul său turistic, dar şi aplicaţiile smart care ne permit să (re)descoperim oraşul Unirii într-un mod interactiv. Proiectul va avea și o componentă video. Este doar una dintre pârghiile prin care cinstim, în anul Centenarului, orașul care i-a dăruit României identitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram