#AlbaIulia100

Acasă / #AlbaIulia100: Caravana Marii Uniri

#AlbaIulia100: Caravana Marii Uniri

Publicat în: 25 aug.. 2018
Autor: Nicu Neag

Alba Iulia va găzdui primul eveniment dintr-o serie de dezbateri şi evenimente în cele mai importante oraşe din ţară denumite generic „Împreună suntem România”. Caravana este organizată de Europa FM.

Evenimentul de la Alba Iulia are loc duminică, 26 august, de la ora 11, la Muzeul Principia, alături de jurnalistul Teodor Tiţă şi invitatul său, sociologul şi analistul politic Barbu Mateescu.

Dezbatere interactivă

Ce a mers bine în România de după Marea Unire? Dar rău? E România una dintre naţiunile norocoase ale Europei? E potenţialul ţării suficient exploatat? Ce ne ţine pe loc şi ce poate merge altfel? Cum arată România ideală? Sunt doar câteva dintre întrebările la care se caută răspunsuri la Alba Iulia.

Dezbaterea va fi interactivă, iar participarea publicului cu întrebări sau doar opinii este binevenită. Aceasta poate fi urmărită live pe conturile de Facebook Radio Europa FM şi Municipiul Alba Iulia.

Despre campania #AlbaIulia100

Articolul este prezentat în cadrul campaniei #AlbaIulia100, derulat de blogul oficial de turism al Municipiului Alba Iulia. Este un amplu proiect editorial dedicat marcării unui secol de la Unirea Transilvaniei cu România, act hotărât la Alba Iulia în 1 Decembrie 1918.

Pe parcursul anului 2018, vom prezenta cel puțin 100 de articole care aduc în atenție rolul cheie pe care l-a avut Alba Iulia în „ecuația“ Unirii din 1918, oamenii care au făcut Unirea, evenimentele care vor avea loc în acest an în Orașul Unirii, potențialul său turistic, dar şi aplicaţiile smart care ne permit să (re)descoperim oraşul Unirii într+un mod interactiv. Proiectul va avea și o componentă video. Este doar una dintre pârghiile prin care cinstim, în anul Centenarului, orașul care i-a dăruit României identitatea.

Imagine deschidere articol: Muzeul Principia, locul dezbaterii de la Alba Iulia/Foto Ania Ciolacu

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia