#AlbaIulia100: Expoziție de Mail Art

Publicat în: 
15 februarie 2018

„ALBA IULIA - istorie și multiculturalism” este tema lucrărilor cu care pot pariticipa artiști din țară și străinătate la o expoziție de Mail Art ce va fi organizată la Alba Iulia în 2018.

Unul dintre evenimentele organizate la Alba Iulia în 2018 va fi o expoziție internațională de Mail Art, care oferă posibiliatea artiştilor de a participa la o expunere internaţională într-o variantă uşor abordabilă, dincolo de orice îngrădire geografică sau politică.

Organizatorii, Primăria Municipiului Alba Iulia și Fundația „Inter-Art“ Aiud,  își doresc ca inițiativa să antreneze artiști din cel puțin 100 de țări din întreaga lume.

Provocare pentru artiști

„Centenarul este o mare sărbătoare din toate punctele de vedere, inclusiv cultural-artistic, oferind o perspectivă şi asupra multiculturalismului din ţara noastră. Propunem organizarea unei expoziţii gen MAIL ART pe care să o dedicăm acestui eveniment și în special pentru Alba  Iulia, a doua capitală a României unde s-a efectuat actul istoric din 1918  “, spun reprezentanții  Fundației „Inter-Art“.

Despre lucrări

Tema: Alba Iulia-istorie și multiculturalism

Tehnica: liberă

Dimensiunea: maximă A4.

Data și locul expedierii: 1 iulie 2018, pe adresa Fundației „Inter-Art“ Aiud.

Formularul de participare, în română și engleză,  este disponibil aici.

Expoziția va fi organizată în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României, 1 Decembrie 2018.

Lucrările care vor fi expuse nu se returnează autorilor. Ele vor intra în patrimoniul Primăriei Municipiului Alba Iulia. Organizatorii își rezervă dreptul de a expune aceste lucrări pe termen nelimitat atît în țară cât și în străinătate. Imaginile lucrărilor pot fi folosite pentru albume sau alte materiale publicate, respectiv pentru articole media scrise sau online. În schimb, autorii vor primi catalogul digital al expoziţiei.

Despre campania #AlbaIulia100

Blogul oficial de turism al Municipiului Alba Iulia, www.viziteazaalbaiulia.ro, a lansat campania „#AlbaIulia100“, un amplu proiect editorial dedicat marcării unui secol de la Unirea Transilvaniei cu România, act hotărât la Alba Iulia în 1 Decembrie 1918.

Pe parcursul anului 2018, vom prezenta cel puțin 100 de articole care aduc în atenție rolul cheie pe care l-a avut Alba Iulia în „ecuația“ Unirii din 1918, oamenii care au făcut Unirea, evenimentele care vor avea loc în acest an în Orașul Unirii, dar și potențialul turistic. Proiectul va avea și o componentă video. Este doar una dintre pârghiile prin care cinstim, în anul Centenarului, orașul care i-a făurit României identitatea.

Sursa informațiilor și a imaginii: http://www.inter-art.ro/

Nicu Neag

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram