Albaiulienii au sarbatorit Festivalul Luminii, Cetatea Alba Carolina s-a imbracat intr-o lumina de poveste

Publicat în: 
7 octombrie 2014

Festivalul Luminii de la Alba Iulia, organizat in dreptul Obeliscului de la Poarta III a Cetatii pe data de 4 Octombrie, a incantat atat albaiulienii cat si turistii cu atmosfera magica data de gulgutele multicolore, aerul proaspat de mijloc de toamna si multa voie buna.

Festivalul ajuns la a V-a editie in Alba Iulia a putut fi organizat abia la a treia incercare pe anul acesta, dupa ce pentru primele doua vremea nu a tinut cu aceasta initiativa. Desi era programat initial pentru luna mai, festivalul organizat la inceput de octombrie a avut un succes neasteptat conform declaratiilor organizatorilor.

Vizitatorii au fost intampinati de o expozitie foto in aer liber, schimb de carti, de pareri, de motive de bucurie si de sentimente profunde.

Schimb de carti la Festivalul Luminii

Una dintre initiativele unice din cadrul festivalului ce a avut loc la inceput de octombrie in Alba Iulia a fost accea a schimbului de carti. Cercetasii implicati in organizarea festivalului au invitat vizitatorii sa intre in lumea de poveste a Cetatii luminate de gulgute multicolore cu o carte in mana si cu intentia de a darui. Conform instructiunilor celor implicati in promovarea acestei manifestari culturale, cartile trebuiau imbracate in hartie pe care fiecare vizitator isi lasa impresiile in legatura cu cartea si motivul pentru care alege sa o daruiasca. Ideea din spatele acestei reguli este aceea ca titlul si autorul cartii sa nu fie vizibil, ci doar impresia pe care cartea a lasat-o asupra cititorului.

Axente Sever, grupul de cercetasi din spatele evenimentului

Festivalul a fost organizat de grupul de cercetasi de la centrul Local Axente Sever ce anul acesta isi sarbatoreste cea de-a 20-a aniversare. Grupul de cercetasi numara 150 de membri, fiind cel mai mare centru din tara si se implica anual in festivaluri precum Festivalul Luminii sau Festivalul National Unitate si Prietenie care va avea loc in Alba Iulia la final de an, in luna Decembrie si va strange in acelasi loc peste 400 de cercetasi din intreaga tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram