Albaiulienii interesati de invatarea unei limbi exotice (chineza), "vedete" la ProTV

Publicat în: 
8 decembrie 2014

In Alba Iulia a fost organizate o serie de cursuri gratuite de chineza care au reusit sa genereze mai mult entuziasm decat se asteptau chiar si organizatorii. In principal persoanele atrase de acest tip de cursuri au fost cele trecute de 30 de ani, din domeniul turismului si al educatiei.

Stirile Pro TV au prezentat pe larg initiativa si impactul avut intr-un reportaj in care au discutat atat cu cursantii cat si cu profesoara din China venita in Romania pentru a le deslusi studentilor tainele exoticei, dar frumoasei limbi.

La cursurile gratuite s-au prezentat atat ghizi turistici cat si profesori de limba engleza, persoane din variate domenii de activitate ce au in comun pasiunea pentru limbile straine si care inteleg in acelasi timp aspectele mai practice ale studiului unei limbi precum chineza.

Sebastian, profesor de engleza si unul dintre cursanti declara pentru Stirile Pro TV:

"Chinezii sunt un jucator foarte important pe piata globala, cauta translatori sau intermediari care sa faca legatura dintre investitorii romanii si investitorii chinezi."

Si profesoara, Li Chenju, o tanara de 24 de ani venita din China a fost placut impresionata de entuziasmul albaiulienilor, aceasta declarand ca studentii sunt foarte activi, interesati si atenti la cursuri si afirma ca, prin comparatie, romana i se pare o limba mult mai grea decat chineza.

Cursantii inscrisi la cursurile de limba chineza, in numar de peste 300, fac parte din toate categoriile sociale si de varsta, insa se observa un interes mai crescut la adultii care inteleg mai bine situatia socio economica si potentialul cunoasterii unei astfel de limbi ce devine treptat mai putin exotica si mai mult o limba de circulatie.

Toti participantii la cursurile gratuite de chineza organizate in Alba Iulia vor sustine un examen final pentru atestat. Cursurile se desfasoara la Universitate si se vor incheia in luna Iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram