Albaiulienii si turistii din Alba Iulia au avut ocazia sa testeze un nou mijloc de transport in comun – autobuzul electric

Publicat în: 
3 mai 2015

Un nou model de autobuz electric este testat in prezent pe traseul liniei 103, urmand sa fie integrat pe viitor (daca testele dau rezultate satisfacatoare) in reteaua de transport in comun din Alba Iulia, una dintre cele mai moderne din tara. Acest tip de autobuz ar oferi albaiulienilor si turistilor din municipiu o calatorie mai silentioasa, fiind in acelasi timp o alternativa de transport ecologica.

Noul autobuz, fabricat de compania SOR Libchavy, un important producator de autobuze din Cehia, a intrat in perioada de teste la propunerea companiei Andolu Automobil Rom, importator si distribuitor autorizat a SOR Libchavy in Romania. Daca rezultatele testelor sunt satisfacatoare, directorul general al STP Alba Iulia a declarat ca este posibil ca municipiul sa caute metode de finantare pentru introducerea acestora in reteaua de transport in comun.

Modelul SOR EBN 10.5 testat pe strazile din Alba Iulia are o valoare de aproximativ 400.000 de euro si este un model cu motor Skoda Electric asincron, racit cu lichid pe instalatia electrica Cegelec, cu acumulatori Winston Battery/Lithium - ion pentru performanta exceptionala. Autobuzul are 85 de locuri, dintre care 19 pe scaune.

Albaiulienii si turistii aflati in municipiu in aceasta perioada pot testa autobuzul electric gratuit.

 

Sursa foto: alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram