Aplicații care-ți aduc #AlbaIulia pe smartphone

Publicat în: 
27 noiembrie 2017

Tehnologia face casă bună cu istoria în orașul cu cea mai mare cetate din România, Cetatea Alba Carolina. Turiștii pot descoperi povestea fiecărui loc cu ajutorul telefonului mobil. Trebuie doar să aibă descărcate aplicațiile care le aduc povestea fiecărui loc, obiectiv pe ecranul smartphone-ului.

Alba Iulia joacă, din nou, pe prima scenă a istoriei. De această dată, are rolul de oraș pilot în implementarea de soluții inteligente pentru mobilitate, eficiență, dar și pentru promovare turistică, în cadrul proiectului „Alba Iulia Smart City“.

Aplicația smart e-alba iulia

Dacă ajungeți  în Alba Iulia, de Ziua Națională și nu numai, lăsați-vă pașii purtați de aplicația e-albaiulia, pentru a descoperi cea mai mare cetate din România! Interacționați cu obiectivele turistice din Cealaltă Capitală (n.a.slogan turistic primit recent și care face trimitere la atributul de Oraș al Unirii) cu ajutorul telefonului mobil,  pentru a cunoaște orașul unde s-a născut viitorul!

Aplicația se descarcă gratuit atât din App Store cât și din Google Play. Pentru a vă răsfăța cu cele mai interesante informații și indicii despre Alba Iullia, trebuie doar să vă activați Bluetooth-ul pe telefon, întrucât aplicația folosește această tehnologie și transmițători radio numiți beacons. În plus, trebuie să vă asigurați că aveți acces la internet. Și aici, avem vești bune. Accesul la internet este gratuit, prin hotspoturile Wi-Fi existente în punctele cheie din Cetatea Alba Carolina. Conținutul mesajelor primite pe telefon diferă în funcție de locul în care vă aflați.

Alba Iulia în QR Code

Orașul și-a completat recent pachetul de „bun venit“,  pentru vizitatorii români și străini, cu un nou instrument de promovare turistică-plăcuțele cu cod QR(Quick Response). Un număr de 64 de obiective culturale și turistice, din Cetatea Alba Carolina și Orașul de jos sunt marcate cu plăcuțe turistice, amplasate în locuri vizibile și la o înălțime care să permită scanarea codului QR cu ajutorul smartphone-ului.

Cum interacționăm cu plăcuțele?

Telefonul trebuie să aibă conexiune la internet. Dacă nu aveți internet pe telefonul mobil, puteți apela la WI-FI. Zonele în care există internet gratuit sunt marcate pe plăcuțe cu simbolul FREE WI-FI. Pentru a scana codul QR aveți nevoie de o aplicație de citire a lui. Dacă telefonul nu are una instalată de către producător, trebuie să descărcați una gratuită de pe internet. După scanarea codului QR, ajungeți la povestea dedicată obiectivului în cauză, disponibilă în format text, dar și audio-video. Aveți posibilitatea de a selecta limba în care vreți să aflați povestea: română, engleză, franceză sau italiană. Astfel, aveți acces gratuit la un sistem de ghidaj turistic în timp real. În plus, vă bucurați de o experiență inedită și plecați din Alba Iulia cu amintiri frumoase.

Inițiativa Municipiului Alba Iulia s-a implementat  prin proiectul „DESCOPERĂ PATRIMONIUL CULTURAL DIN ALBA IULIA PRIN QR COD!”, #cofinanțatAFCN.

VisitAlbaIulia

Turiştii străini care ajung în Alba Iulia Alba Iulia au la îndemână și VisitAlbaIulia. Aplicația de mobil este disponibilă pe telefoane și tablete Android și Ios și este un instrument util pentru indentificarea punctelor de interes din oraș, dar și de orientare prin GPS.

Blog de turism în română și engleză

Un alt instrument  de promovare este Viziteazaalbaiulia.ro, blogul oficial de turism, ușor de citit și de pe telefon. Se adresează atât turiştilor care au vizitat Cealaltă Capitală a României, cât şi celor care nu şi-au trecut până acum Alba Iulia pe lista destinaţiilor turistice, chiar şi de weekend. Este gândit, în special, pentru  comunicarea cu tinerii pasionaţi de reţele sociale. Blogul este promovat şi pe pagina de Facebook Municipiul Alba Iulia.

Turiștii străini au la îndemână blogul în Limba engleză, http://www.visitalbaiulia.com/.

Nicu Neag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram