Cealaltă Capitală - Totul despre ea

Acasă / Armă din Primul Război Mondial

Armă din Primul Război Mondial

Publicat în: 4 aug.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Muzeul National al Unirii din Alba Iulia ofera publicului ocazia sa vada, pe tot parcursul lunii august, un exponat care a jucat un rol important in istoria lumii. Exponatul-emblema este reprezentat de arma Steyr Mannlicher M.1895, care a fost utilizata cu precadere in Primul Razboi Mondial, de catre tarile din spatiul baltic.

Aceasta arma a fost proiectata in anul 1886 de catre inginerul austriac Ferdinand Ritter von Mannlicher si au aparut mai multe versiuni ale sale, intrucat a fost imbunatatita constant. Pusca expusa la Muzeul National al Unirii este o versiune rafinata, care a dobandit mai multe porecle in timpul Marelui Razboi: trupele austriece s-au spus Ruck-Zu(rü)ck (argou german pentru „inainte si inapoi”), iar cele italiene au denumit-o expresiv „Ta-Pum”.

Vernisajul mini-expozitiei „Exponatul lunii august” are loc astazi, 4 august 2015, incepand cu ora 11:00. Evenimentul este organizat de catre Consiliul Judetean Alba, Primaria Municipiului Alba Iulia si Muzeul National al Unirii din Alba Iulia.

Sursa foto: alba24.ro

Pentru a afla mai multe informatii despre exponatele Muzeului National al Unirii din Alba Iulia, vizitati aceasta pagina. V-ar putea interesa si urmatoarele informatii cu privire la conditiile de acces in muzeu:

Tarife

Intrarea in Sala Unirii este gratuita.

Intrarea in cladirea Babilon (Muzeul Unirii) se face pe baza de bilete:

Pret bilet adulti: 8 lei

Pret bilet elev/student/pensionar: 4 lei

Program de vizitare

Marti-Duminica: 10:00-17:00

Muzeul va fi inchis pe 15 august.

mannlicher-exponatul-lunii-august

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia