Atracții turistice marcate prin plăcuțe cu cod QR

Publicat în: 
13 aprilie 2017

Turiștii vor avea acces gratuit la un sistem de ghidaj turistic și la informații online despre obiectivele culturale și turistice ale orașului Alba Iulia, în timp real.

Municipiul Alba Iulia își completează kit-ul turistic cu un  produs care lipsea din pachetul de „bun venit“ pentru vizitatorii români și străini, plăcuțele cu cod QR. Porțile Cetății Alba Carolina, Obeliscul „Horea, Cloșca și Crișan“, Muzeul Național al Unirii, Sala Unirii, Catedrala Romano-Catolică, Catedrala Încoronării, Palatul Principilor, Palatul Apor, Biserica memorială „Mihai Viteazul“, Sinagoga sunt doar câteva dintre obiectivele pe care vor fi amplasate plăcuțe de ghidaj turistic.

Instrument de promovare

Toate aceste monumente vor face parte dintr-un circuit virtual ușor de urmat, la îndemâna oricărui turist român și străin.

Catedrale Vaidean

Catedralele simbol din Cetate/Sursa foto: Facebook: Ionut Vaidean

Alături de canalele obișnuite de comunicare, codurile QR (Quick Response) sunt un mijloc eficient și creativ de promovare și informare, o soluție care să-i ajute pe turiști să se bucure de vizita lor la Alba Iulia și să plece de aici cu amintiri frumoase. Codul QR este o gamă de standarde de codare și va reprezenta în cazul de față, adresa site-ului pe care vor fi încărcate poveștile monumentelor, obiectivelor, locurilor unice din Alba Iulia. La prima interacțiune cu plăcuțele informative, vizitatorul va afla informațiile de bază despre monumentul în cauză. Prin scanarea codului QR cu ajutorul camerei foto a telefonului mobil, turistul va avea acces gratuit la  întreaga poveste a obiectivului. Informațiile vor fi disponibile în limbile: română, engleză, franceză și italiană.

Promovarea patrimoniului istoric de excepție al orașului Alba Iulia cu ajutorul plăcuțelor turistice este posibilă prin proiectul „DESCOPERĂ PATRIMONIUL CULTURAL DIN ALBA IULIA PRIN QR COD!”. Proiectul, a cărui durată este de 10 luni, este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Bugetul total al proiectului este de 60.000 lei (50.000 lei-finanțare nerambursabilă AFCN și 10.000 lei -contribuția Primăriei Municipiului Alba Iulia).

 

Imagine deschidere articol: Cetatea Alba Carolina văzută de la înălțime. Cele mai multe obiective ce vor fi marcate cu plăcuțe turistice sunt în Cetate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram