Parcare cu taxa in Cetatea Alba Carolina

Publicat în: 
3 martie 2015

Administratia locala Alba Iulia a decis ca incepand cu data de 23 februarie, autoturismele care intra in Cetatea Alba Carolina sa fie taxate cu 2 lei pe ora pentru turisti si/sau cu un abonament de 30 de lei pe an pentru localnicii care lucreaza in Cetate.

Primaria Alba Iulia a declarat ca se lucreaza la un sistem de taxare pentru autoturismele care parcheaza in Cetate, sistem ce va deveni operational pana la sfarsitul primaverii. Vizitatorii vor plati o taxa de intrare si stationare de 2 lei pe ora pentru cele 250 de locuri de parcare publice. Abonamentul este disponibil doar pentru riverani si pentru cei care lucreaza in interiorul Cetatii si se incheie pe un an de zile, suma fiind de 30 de lei.

Dupa instalarea echipamentului de acces si a aparatelor pentru taxat, s-a constatat ca intrarea in Cetate a autoturismelor se facea destul de greoi, motiv pentru care s-a luat decizia aducerii unor modificari menite sa fluidizeze traficul masinilor in interiorul Cetatii, iar taxarea sa fie reluata numai dupa optimizarea procesului. In acest sens, purtatorul de cuvant al Primariei Alba Iulia, Mihai Coser, a declarat:

"In urma discutiilor, s-a decis repozitionarea statiei de taxare de pe actualul amplasament si suplimentarea echipamentelor cu inca un aparat de taxare, pozitionat in interiorul Cetatii. Aceste masuri vor scurta timpii alocati operatiunilor intermediare de validare a taxarii. Canalele tehnice existente permit realizarea infrastructurii de conectica intre cele doua posturi de taxare si bariere. Taxarea parcarii in Cetatea Alba Carolina va fi suspendata pana la optimizarea tuturor elementelor ce compun sistemul de acces."

 

Sursa foto: proalba.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram