Blogul "Calatorii la singular" : La Alba Iulia sunt multe de vazut, de experimentat

Publicat în: 
17 februarie 2015

Alba Iulia a fost mentionata pe blogul de calatorie CalatoriilaSingular de mai multe ori, ambele articole vorbind la superlativ despre Cetatea Alba Carolina si modul in care aceasta s-a schimbat de-a lungul anilor, de la locul prin care puteai trece fara a-ti da seama ca ai intrat in Cetate si pana la momentul in care realizezi ca intri intr-o comoara ridicata la adevaratul sau potential turistic.

Postarile despre Alba Iulia si Alba Carolina de pe CalatoriiLaSingular urmaresc atat motivele pentru care cetatea merita vizitata, cat si ceea ce merita vazut si facut la o oprire in oras.

7 motive pentru a vizita Cetatea, rostite de CalatoriilaSingular

Dintre numeroasele motive pentru care Alba Carolina merita vizitata, autorul alege cele mai importante 7, incepand chiar cu caracterul unic al Cetatii din aceasta parte a Europei, unde detine recordul pentru cea mai mare Cetate de tip Vauban din Europa de Est.

Schimbarea garzilor este un alt motiv invocat pentru vizitarea Cetatii, un spectacol de exceptie ce are loc in fiecare zi la ora 12:00 cu punctualitate militara specifica si transpune turistul intr-o cu totul alta epoca.

Portile Cetatii si Traseul Portilor sunt si ele mentionate ca fiind unele dintre cele mai cunoscute si apreciate trasee ce permit turistilor sa urmareasca un itinerariu placut prin superba Cetate, putand admira frumoasele obiective turistice din interiorul acesteia.

Traseul celor Trei Fortificatii se afla situat dincolo de Poarta Monetariei: Castrul roman, Cetatea medievala si Cetatea Alba Iulia stau marturie istoriei milenare a acestor locuri in care trecutul intalneste prezentul in perfecta armonie. Tot in Cetate, turistii pot opta pentru a lua cateva ore de lectii de echitatie, integrandu-se perfect in atmosfera medievala a Cetatii.

La finalul vizitei, turistii pot lua acasa o bucatica din Cetate, fie imortalizandu-se intr-o poza cu strajerii de la porti, fie cumparand suvenirurile disponibile in magazinul din muzeu.

Despre ce poti face in Alba Iulia

Despre ce se poate face si vedea in Alba Iulia, autoarea scrie intr-un ton usor subiectiv, lasandu-se purtata de amintiri si sentimente:

"Alba Iulia nu este cel mai frumos oras de pe Pamant. Dar cand esti aici, il poti vedea asa"

Plimbarea prin Cetate sta la loc de cinste in topul lucrurilor care pot fi facute si vazute in Alba Iulia, iar cetatea care este an de an tot mai frumoasa, a prins cu adevarat viata, in asa masura incat cei care o cunosteau dinainte de renovari, adesea nu o mai recunosc. Bisericile si Muzeele din oras trebuie vizitate pe indelete, fara graba, pentru ca au povesti vechi de spus, povesti ce nu se transmit in cuvinte, ci in sentimente si imagini.

Bulevardul Transilvaniei este mentionat drept locul ideal de plimbare si pauza la o terasa, cu un covrig care in Alba Iulia este parca mai delicios ca oriunde.

Pentru cei care nu vor sa scape nici un obiectiv din oras si Cetate, se poate porni intr-un City Tour, iar pentru cei care au mai mult timp la dispozitie, in imprejurimile orasului sunt o multime de obiective turistice ce asteapta sa fie vizitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram