Car sharing: Cu „poneiul“ prin Cealaltă Capitală

Publicat în: 
4 septembrie 2018

#AlbaIulia figurează pe lista scurtă a oraşelor din România în care localnicii pot testa avantajele car sharing-ului, sistemul care le permite să „împartă“ maşinile cu care se deplasează în oraş.

Idealurile se schimbă de la o generație la alta, așa că în viitor ar putea scădea numărul celor interesaţi să aibă o casă sau o mașină numai a lor. De la acest raționament a plecat și conceptul de car sharing,  pe româneşte o singură maşină pentru mai multe persoane.

De la începutul lunii septembrie, sistemul poate fi testat şi în Alba Iulia.

Cum funcţionează?

Descarci aplicaţia GetPony din:

Google Play https://play.google.com/store/apps/details…

sau

AppStore-https://itunes.apple.com/ro/app/getpony/id1052595062?mt=8

Îţi faci cont gratuit.

Aplicaţia din smartphone îţi va arăta care este cea mai apropiată maşină în Alba Iulia. În oraș sunt disponibile 5 mașini Smart.

Deschizi maşina tot cu ajutorul aplicaţiei.

Te pui la volan şi conduci. Astfel, ai intimitatea unei masini pe care o conduci singur, ca in cazul unui rent a car, însă nu trebuie să mergi la biroul de închirieri, nici să iei masina, nici sa o returnezi. La destinaţie poţi lăsa maşina oriunde găseşti un loc de parcare regulamentar şi fără taxe suplimentare. Astfel spus, foloseşti maşina unidirecţional. O iei de pe strada din jurul punctului de plecare şi o laşi tot pe stradă la destinaţie.

Cât costă în Alba Iulia ?

Orice şofer  cu buletin de Alba Iulia, care are permisul de conducere mai vechi de un an de zile,  vârsta minimă de 21 de ani  și  nu a avut cont GetPONY până 27 august 2018 poate testa soluţia gratuit în perimetrul oraşului, până în 9 octombrie 2018.

Sistemul este testat în cadrul proiectului pilot #AlbaIuliaSmartCity de către PONY Car Sharing, în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia.

După încheierea perioadei de testare gratuită, în funcţie de utilizarea soluţiei, compania PONY Car sharing va decide continuitatea acestui serviciu, contra cost, în Alba Iulia, oraș al cărui slogan turistic este Cealaltă Capitală.

Cât poate dura o cursă cu Pony?

Pentru că în Alba Iulia serviciul e gratuit în perioada de testare, iar numărul mașinilor este redus, cursele nu pot depăși o durată medie de 20 de minute. Astfel, se oferă  posibilitatea unui număr cât mai mare de șoferi să încerce car sharing-ul.

De ce Pony?

La început, şoferii care au încercat Pony le caracterizau drept maşini micuţe și fâşneţe, aşa că s-a lipit uşor de ele porecla de „ponei”.

Avantajele car sharing-ului

Nu trebuie să plătești benzina, mentenanța sau parcarea. Față de închirierea normală, ce presupune birocrație și garanții, înscrierea într-un serviciu de car sharing se face o singură dată, apoi flota de mașini rămâne oricând la dispoziția ta.

Foto: Florin Duţulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram