În ochii altora

Acasă / Cartea de vizita a orasului Alba Iulia, lansata pe internet

Cartea de vizita a orasului Alba Iulia, lansata pe internet

Publicat în: 17 oct.. 2014
Autor: Municipiul Alba Iulia

Filmuletul de prezentare ce serveste drept carte de vizita al unuia dintre cele mai bogate orase in istorie milenara din intreaga Romanie, prezinta imagini impresionante, narate in limba engleza. Acest filmulet este realizat cu scopul de a promova turismul international si prezinta orasul intr-o lumina noua cu accent pe patrimoniul istoric si superba mostenire pe care vechea capitala a provinciei romane Dacia si locul Marii Uniri o conserva pentru intreaga tara.

Alba Iulia, oras European

Filmuletul in limba engleza este postat pe site-ul de specialitate Vimeo care permite distribuirea filmelor la o calitate superioara a imaginii, astfel ca orasul poate fi prezentat asa cum este el astazi, restaurat, incantator, plin de viata si respirand istorie. Pentru ca se gaseste pe un site cultural turistic cu milioane de vizitatori ce prezinta numeroase orase cu adevarat impresionate din intreaga lume, acest filmulet cu Alba Iulia face cinste atat albaiulienilor cat si intregii Romanii.

Filmuletul este realizat sub forma unui video documentar, narat si subtitrat in limba engleza si urmareste numeroase obiective turistice de mare valoare istorica si culturala din oras, dar si declaratiile unor figuri importante din administratia publica, a locuitorilor si chiar a turistilor.

„Alba Iulia, fosta capitala a provinciei romane Dacia se afla in inima Romaniei. Cu 2000 de ani de istorie impregnati in orasul in sine, cladirile si monumentele reamintesc istoria intregii Europe, permitand turistilor sa faca o incursiune in timp”

Alba Iulia – Una dintre cele 7 minuni ale Romaniei

Alba-Iulia-4

In interviul acordat pentru filmul realizat in limba engleza, Nicolaie Moldovan, City managerul orasului, declara ca „Alba Iulia este una dintre cele 7 minuni ale Romaniei„.

Iar primarul Mircea Hava declara pentru filmuletul realizat in cadrul proiectului EDEN:

„Nu exista roman care sa nu fi auzit de Cealalta Capitala Alba Iulia, de cea mai mare cetate din Romania. Suntem la capatul unei frumoase povesti care s-a transformat in cea mai mare realizare si prin care am arat ca istoria are viitor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia