Ce parere mai are turistul in ultima vreme ? (1)

Publicat în: 
19 iunie 2016

Rasfoind paginile gazetei locale, dam peste marturiile unor tineri care au vizitat recent Alba Iulia, calatorind pe o bicicleta tandem de la o distanta deloc de neglijat. De la aproape 800 de kilometri, au venit, au vazut, le-a placut, iar in urma lor au lasat aprecieri pentru care le suntem recunoscatori. Ca de fiecare data, am incercat aceeasi bucurie descoperindu-le si, la o vorba despre ele, ne-a venit ideea de a rasfoi paginile albumului de impresii adunate in ultima perioada, pentru a culege marturii despre Alba Iulia pe care va invitam sa  le parcurgem impreuna.

Incepem prin a culege impresiile unor oaspeti diversi, iar pentru aceasta ne vine in ajutor TripAdvisor, cel mai mare motor de cautare turistic la nivel mondial. Acesta a oferit municipiului nostru, pentru al doilea an consecutiv, certificatul de excelenta, „cealalta capitala”, fiind clasat pe locul doi dupa Castelul Peles in topul preferintelor turistilor. Suntem recunoscatori pentru distinctie, dar apreciem mai ales impresiile lasate de turistii care au trecut pragul orasului nostru. Este impresionant sa le descoperim si le vom extrage pe cateva dintre cele mai recente.

“A must if you are visiting Romania!” („Un „must”, daca vizitati Romania!”)

Aparut la data: 28 mai, 2016

Incepem cu parerea lui Septimiu, exprimata in cadrul sectiunii despre Cetatea Alba Carolina, de altfel, cel mai apreciat obiectiv turistic al orasului: „Cetatea in sine este impresionanta prin designul arhitectural, iar daca reusesti sa-ti sincronizezi vizita cu schimbarea garzii, spectacolul este complet. Pretutindeni poti intalni negustori deghizati, aflati in carete vechi, de la care poti cumpara un suvenir. De asemenea, pretutindeni iti vor atrage atentia obiective turistice romane bine pastrate.”

“Star-shaped Citadel of Alba Iulia” („Cetatea in forma stelara a Albei Iulia!”)

Aparut la data: 30 mai, 2016

Culegem parerea unei tinere venita tocmai din Qatar. Celor pasionati de istorie, aceasta le recomanda vizita Cetatii Alba Carolina, descriind-o ca fiind „printre ultimele cetati in forma stelara ale lumii, unde istoria prinde viata in fiecare weekend, cu inscenari de lupte daco-romane, targuri de sclavi sau ceremonialul schimbarii de garda.” Recomanda turistilor restaurantele si cafenelele pentru a lua masa si pentru clipe de relaxare, iar la final adauga: „Cu siguranta, o voi vizita de fiecare data cand voi putea.”

“It's all in the details!” („Totul sta in detalii!”)

Aparut la data: 22 mai, 2016

Autorul mesajului ne marturiseste: „Aflandu-ne in drum spre Cluj, am fost nevoiti sa vizitam Alba Iulia si ma bucur ca am facut-o. Acest loc a fost uluitor, petrecand aici lejer o zi intreaga pentru a vedea totul. Este o cetate imensa cu catedralele dispuse central. Detaliile zidurilor, cladirilor, statuilor din cupru in marime naturala si multe altele au fost uimitoare. M-a impresionat dimensiunea colosala a ansamblului.”

“Unbelievable” („De necrezut”)

Aparut la data: 20 mai, 2016

Un alt tanar, de data asta din Bucuresti, a lasat si el o frumoasa apreciere: „Restaurarea cetatii este superba! Nu treceti prin zona fara sa faceti o oprire si cu siguranta nu veti regreta!! Puteti merge la pas sau aveti posibilitatea de a inchiria o bicicleta, pentru a da un tur prin santuri. Pe o zi insorita, este superb! Asigurati-va ca vizitati Sala Unirii, intrarea fiind libera! Este un fragment de istorie romaneasca! De asemenea, nu ratati schimbarea garzii, care are loc zilnic la Poarta a III-a a orasului.”

Privind alte păreri, vă rugăm să urmăriți continuarea articolului în următoarele postări.

Credite foto: https://www.facebook.com/TicAndreisiLaura/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram