Ce parere mai are turistul in ultima vreme? (2)

Publicat în: 
1 iulie 2016

Le multumim tuturor oaspetilor care ne-au vizitat si au gasit de cuviinta sa-si impartaseasca impresia pe TripAdvisor si vom continua sa aruncam o privire peste parerile incarcate pe un alt site dedicat impresiilor de calatorie, de data aceasta, www.amfostacolo.ro, care se autoproclama „consilierul si prietenul de vacanta”:

Festivalul Roman Apulum 2015

Aparut la data: 20 mai, 2015

Vom decupa cateva fraze scurte din amintirea unui oradean, cu privire la Festivalul Roman Apulum. Alba Iulia se mandreste cu o paleta larga de evenimente, iar acest festival este unul dintre cele mai importante, luand amploare de la an la an si remarcandu-se printre evenimentele de gen.

Dar mai bine sa lasam sa-si exprime parerea oaspetele editiei din 2015:

„Programul, unul generos, intins pe 2 zile pline, atrage precum un magnet mii de turisti dornici de a vedea altceva decat sumbrul cotidian si de a vedea pe ‹‹viu›› ce a insemnat perioada daco-romana in istoria natiunii romane.” Oradeanul continua prin a oferi o descriere detaliata a programului, pentru care ii multumim pe aceasta cale, si ne descrie parada daco-romana: „Ei bine, dragii mei, parada a fost extrem de gustata de miile de vizitatori localnici sau turisti, romani dar si straini, care au indurat cu stoicism vremea racoroasa presarata de multe reprize de ploaie ‹‹mocaneasca››.” Din pacate, anul acesta vremea nu si-a lasat dezmintite toanele, cauzand neplaceri organizarii, insa nici de data aceasta bravii participanti nu s-au lasat intimidati. Cat despre concluzia turistului din Oradea: „In concluzie – AmFostAcolo, in Alba Iulia (supranumita de contemporani a doua capitala), am sa mai merg cand voi avea posibilitatea si va recomand si voua sa nu ocoliti acest festival”. Noi speram sa fi fost prezent si la editia din acest an si il asteptam sa nu le ocoleasca nici pe cele care vor urma.

Dar sa mergem molcom mai departe si sa ne mai oprim nitel si la insemnarile unui rocker brasoven, ale carui observatii confirma inca o data faptul ca rezultatele transformarilor prin care trece Alba Iulia de o buna perioada de vreme se vad si sunt apreciate:

Alba Iulia... din alta perspectiva, mai prozaica

Aparut la data: 28 august, 2015

„De fiecare data, am ajuns in Alba Iulia cu ocazia festivalului de muzica rock Darc Bombastic, ajuns anul acesta la a sasea editie. (...) Cum vad eu Alba Iulia, dupa a patra vizita: cetatea este impecabil refacuta, se vede profesionalismul cu care au fost executate lucrarile, o munca imensa. (...) Pe de alta parte, cetatea se dovedeste a fi un loc ideal pentru a gazdui diverse festivaluri si manifestari culturale: tot in aeeasi perioada despre care vorbesc (20-24 august) a avut loc si festivalul ‹‹Dilema veche››, care a cuprins conferinte, expozitii de carte, concerte. Prin urmare orasul e plin de turisti, multi sunt straini, ceea ce e un beneficiu pentru zona. (...) Concluzia este ca in Alba Iulia ai ce sa vezi si ce sa faci, cetatea si imprejurimile merita explorate cu rabdare, in tihna. E un loc in care istoria este palpabila si totodata un loc unde te simti in vacanta, te poti rasfata cu peisaje frumoase, cu muzica buna.”

Prin urmare, atunci cand vorbim despre concerte, festivaluri si evenimente, Alba Iulia vine in intampinarea tuturor cu cele mai atractive optiuni. In general, Alba Iulia inseamna o oaza de liniste, insa in weekend si mai ales in perioada sezonului estival, orasul imbraca straie de sarbatoare, pentru a deveni locul unor experiente memorabile. Dezbateri, muzica, expozitii, reprezentatii teatrale, ori reconstituiri ale unor evenimente istorice sunt doar cateva dintre fragmentele unui caleidoscop citadin ce va indeamna sa savurati dintr-o imagine inedita, aflata parca la granita dintre realitate si reverie.

 

Credite foto: Romulus Opriscan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram