Ce poți face la Principia, în Noaptea Muzeelor 2022

Publicat în: 
10 mai 2022

Ce poți experimenta la Muzeul Principia, în Noaptea Muzeelor? Ce ateliere antice vor fi organizate? Cine va concerta în Principia?

Localnicii și turiștii, mici sau mari, sunt provocați să participe la o veritabilă  călătorie înapoi în timp, la Muzeul Principia, în inima Cetății Alba Iulia, sâmbătă, 14 mai.  

Fie ca va fi vorba de tururi ghidate sau de atelierele antice pregătite de organizatori le vor da tuturor ocazia să își exerseze îndemânarea, cu metode și materiale la fel ca și cele folosite de romani sau daci, acum aproape două mii de ani.

Vizitatorii vor putea să își arate măiestria la crearea de obiecte din piele și signacule dar și la atelierul de scris. Totul sub supravegherea legionarilor sau centurionilor din Garda Apulum.

Pentru ca invitația lansată de municipalitatea din Alba Iulia să  sune și mai convingător, Muzeul Principia va deveni, tot în Noaptea Muzeelor, sală de concert pentru un duet instrumental local devenit deja clasic - Liviu Cernat și vioara lui magică, alături de pianistul Cristian Alexievici.

Programul Muzeului Principia va fi, la rândul său, unul modificat special pentru Noaptea Muzeelor și se va întinde până în ziua următoare, la ora 1.

„Ne-a lipsit foarte mult publicul, în perioada asta de incertitudini, așa că profităm de orice moment și ocazie pentru a fi din nou împreună. Noaptea muzeelor vine ca o oportunitate cum nu se poate mai bună pentru ca Principia să își deschidă, din nou, toate porțile până după miezul nopții pentru toți pasionații de istorie și de frumos.” spune Marius Filimon, viceprimar al municipiului Alba Iulia.

Accesul vizitatorilor va fi gratuit.

Foto: Atmosferă în Muzeul Principia, la edițiile anteriaore ale evenimentului „Noaptea Muzeelor“/Credite foto: Ania Ciolacu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram