Cel mai lung șnur de mărțișor

Publicat în: 
1 martie 2017

Șnurul alb-roșu de aproape trei kilometri a „îmbrățișat“ interiorul Cetății Alba Carolina de 1 martie. La acțiunea dedicată mărțișorului au participat atât copii, cât și adulți.

Pentru realizarea șnurului gigantic, participanții au primit panglici albe și roșii, lungi de 10 metri, pe care le-au legat între ele, fiecare după priceperea lui. La acțiunea dedicată mărțișoriului au participat copii din centre de plasament, elevi de la școlile din Alba Iulia, dar și voluntari și localnici, aproximativ 300 de persoane, în total.

Șnur alb-roșu de 3 kilometri

Startul acțiunii inedite s-a dat pe latura de vest a Cetății. De aici, un grup a pornit spre latura de nord, iar altul spre latura de sud. Punctul de întâlnire a fost pe latura de răsărit, în zona Porții a III-a, cea mai impozantă dintre cele șapte porți ale Cetății.

Lungimea șnurului cu care a fost „îmbrățișată“ fortificația, pe traseul șanțurilor Cetății, a fost de aproape 3 kilometri. Potrivit organizatorilor, a fost cel mai lung șnur de mărțișor care a înconjurat vreodată o Cetate din România.

Inițiativa a avut și scopul de a atrage atenția asupra nevoii de susținere a copiilor din centrele de plasament. Acțiunea a fost organizată de Asociația EU-RO Dinamic și a fost sprijinită material și logistic de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Cetatea, brandul orașului

Cetatea, a carei piatră de temelie s-a pus în 1715, este cea mai mare fortificație de tip Vauban din România și se întinde pe o suprafață de 110 hectare.  Fortificația este cel mai impozant monument baroc al Transilvaniei.

cetatea-alba-carolina

Brand al orașului, Cetatea a ajuns, în ultimii ani, o „cireasa“ tot mai vizibila pe tortul turistic al Europei. O plimbare prin Cetate în zilele noastre? Te ajută să uiți că ești în anul 2017 și să te reintorci in vremurile în care a fost ridicată, în urmă cu trei secole.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram