Cel mai mare teren de golf din România și cea mai mare cetate din țară

Publicat în: 
16 octombrie 2017

Noul resort se află la maxim 10 minute de mers cu mașina de Cetatea Alba Carolina. În același timp, poate  fi o destinație de interes pentru turiștii străini, întrucât distanța față de aeroporturile din Sibiu sau Cluj este de 1-2 ore.

Situat în mijlocul naturii, Theodora Golf Club reprezintă cel mai nou resort din inima Transilvaniei, o nouă destinație de relaxare și divertisment. Construit la standarde internaționale, acesta cuprinde facilități premium, de la o locație exclusivistă, la cel mai mare teren de golf din România, pentru cei aflați în căutarea unui spațiu deosebit de petrecere a timpului liber. Priveliștea este una încântătoare, datorită poziționării sale pe malul drept al râului Mureș.


Resortul a fost inaugurat sâmbătă, 14 ocombrie, în prezența președintelui României, Klaus Iohannis. Șeful statului a apreciat că investiția este „unică“ în țara noastră și este una prin care România „ajunge pe harta golfului mondial“.

Obiectiv turistic și sportiv

„Complexul își propune să devină o destinație pe harta turismului românesc și să crească potențialul turistic al zonei, la nivel național și internațional datorită poziționării sale excelente, chiar în inima țării, în una dintre cele mai valoroase zone românești", Ioan Popa, președintele clubului,  care practică acest sport de peste un deceniu.

Principala atracție a complexului este terenul de golf, cu o suprafață de 56 de hectare, pe care se desfășoară cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din țara noastră. „Proiectul din localitatea Teleac își propune să asigure dezvoltarea golfului în România, un sport foarte practicat în țările occidentale și cu oportunități de creștere și în țara noastră. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa—PAR 6, de 735 de metri. Noul club asigură celor interesați de învățarea acestui sport, posibilitatea inițierii și deprinderii tehnicilor de joc, în cadrul zonelor de driving range, atât din exterior, cât și din interior, urmând să fie deschisă și o Academie de golf dedicată copiilor, în viitorul apropiat", mai spune Ioan Popa.

Pe lângă posibilitatea de a organiza competiţii la nivel internaţional, complexul va contribui și la dezvoltarea turismului în zonă.

„Alba Iulia are ce câştiga din această investiţie pentru că şi Alba Iulia are ce arăta“

Se înțelege de la sine că un beneficiar al investiţiei de la Teleac va fi şi municipiul Alba Iulia, aflat la o distanţă de 10 minute de mers cu mașina de complexul de golf.

 

„Alba Iulia are ce câştiga din această investiţie pentru că şi Alba Iulia are ce arăta şi împreună putem să arătăm şi să facem lucruri deosebite. Se vorbeşte de Cealaltă Capitală şi acum vă dezvălui un lucru care nu este un secret. Cu domnul Popa şi Teodora, poate chiar săptămâna viitoare ne vom întâlni ca să discutăm despre acest lucru care trebuie tratat împreună. Toate lucrurile trebuie să intre într-o chestiune rotundă care să facă bine la toată lumea pentru că asta a fost ideea, să ne dezvoltăm, să ne ridicăm şi să intrăm mult mai tare în rândul lumii. Eu zic că şi faptul că a fost inaugurat astăzi (n.a. Theodora Golf Club) este un lucru deosebit, în special pentru această zonă pentru care va începe următoarea sută de ani altfel în alte zone din România”, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Terenul de golf va fi disponibil începând cu primăvara anului 2018, dar, experiențe inedite vă așteaptă încă de acum, la zona de driving range indoor si outdoor.

Resortul în cifre:

62 de hectare-suprafața totală a resortului

56 ha-suprafaţa terenului de golf

18 parcursuri
735 de metri-suprafaţa parcursului terenului de golf, cel mai lung din Europa
14 vile, cu 82 de camera- în cadrul complexului
70 de locuri-sala de conferințe

15 mil. euro-valoarea investiţiei.

Sursa imaginilor: http://theodoragolfclub.ro/ și Facebook/Theodora Golf Club

Nicu Neag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram