#CelMaiMare100 pentru Cartea Recordurilor

Publicat în: 
12 septembrie 2018

Alba Iulia va găzdui în această lună un eveniment inedit de celebrare a Centenarului Marii Uniri: cel mai mare număr 100, care ar urma să intre în Cartea recordurilor.

Evenimentul este catalogat de organizatori ca un demers excepțional, care poate să rămână pentru mulți ani de aici înainte în memoria copiilor și tinerilor care vor lua parte la formarea numărului 100.

Record pentru Centenar
Este dedicat în special copiilor şi tinerilor pentru a-i ajuta să înveţe altfel despre istoria României şi să le arate că şi lor le stă în putere să facă lucruri pozitive pentru ţară.  Și pentru că merităm să se audă și de bine despre România, organizatorii evenimentului îşi propun să doboare şi un record mondial.

Organizatorii mizează pe prezenţa a peste 9.000 de persoane în cea mai mare cetate din România care vor fi aliniate în numărul 100. Aşa va afla toată lumea câți ani împlinim de la Unirea Transilvaniei cu România.

Evenimentul îmbrăcate în  are loc în 29 septembrie, în debutul Festivalului „Bucurie în Mișcare“. Va fi prezentă şi o echipă de evaluare de la Guinness World Records pentru a confirma acest record mondial.

Proiectul numărului 100 acoperă întreaga arie de platou din zona de şanţ de la Poarta IV a întrării în Cetatea Alba Carolina şi este realizat de Biroul de Proiectare Străjan din Alba-Iulia.
Vreţi să luaţi parte la un record mondial Guinness? Haideți la Alba Iulia la cel mai spectaculos record mondial al Centenarului, alături de familie, prieteni, colegi.

Dacă nu v-aţi înscris, trebuie să vă grăbiţi. Până în 16 septembrie vă mai puteţi înscrie, atât cu clasa din care faceţi parte, cât şi individual sau în grupuri mici de adulţi şi copii.

Detalii şi formulare de înscriere pe https://celmaimare100.ro

 #CelMaiMare100 este organizat de Asociația 11even din Cluj-Napoca,  în parteneriat cu Kaufland Romania și Municipiul Alba Iulia.

Despre campania #AlbaIulia100

Articolul este prezentat în cadrul campaniei #AlbaIulia100, derulată de  blogul oficial de turism al Municipiului Alba Iulia, www.viziteazaalbaiulia.ro. 

Este  un amplu proiect editorial dedicat marcării unui secol de la Unirea Transilvaniei cu România, act hotărât la Alba Iulia în 1 Decembrie 1918. Pe parcursul anului 2018, vom prezenta cel puțin 100 de articole care aduc în atenție rolul cheie pe care l-a avut Alba Iulia în „ecuația“ Unirii din 1918, oamenii care au făcut Unirea, evenimentele care vor avea loc în acest an în Orașul Unirii, potențialul său turistic, dar şi aplicaţiile smart care ne permit să (re)descoperim oraşul Unirii într-un mod interactiv. Proiectul va avea și o componentă video. Este doar una dintre pârghiile prin care cinstim, în anul Centenarului, orașul care i-a dăruit României identitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram