Cetatea Alba Carolina pune la dispozitia turistilor un Centru de Informare turistica

Publicat în: 
15 martie 2015

Contractul pentru finantarea unui Centru National de Informare si Promovare Turistica la Alba Iulia, centru ce va fi localizat chiar in Cetatea Alba Carolina, a fost semnat de Primaria Alba Iulia si Autoritatea Nationala pentru Turism. Centrul va fi amenajat si dotat in urmatoarele 10 luni, urmand sa fie functional la inceputul lui 2016.

Pentru noul Centru National de Informare si Promovare Turistica s-a propus folosirea unui spatiu din Ravelinul Sfantul Mihail, fortificatie descoperita in urma lucrarilor de pe Latura de Vest, unde accesul se face prin curtea interioara din Parcul Unirii, langa parcarea autocarelor.

Motivele invocate pentru necesitatea demararii acestui proiect au legatura cu dezvoltarea Cetatii si al intregului oras, care a reusit deja sa creasca spectaculos in ultimii cativa ani. S-a pus accent si pe necesitatea de informare a turistilor in legatura cu serviciile si ofertele turistice din oras. Primarul Mircea Hava a declarat:

"Centrul de Informare Turistica din Cetate este un plan firesc in planul nostru de promovare turistica. Este o parte esentiala in interactiunea directa cu cei care vin sa vada „Cealalta Capitala” si un mod profesionist, organizat, de a prezenta si reprezenta Cetatea Alba Carolina, ajunsa anul acesta la momentul 300. Va cuprinde toata activitatea de turism in care este implicata primaria, organizarea de evenimente, participarea la targuri si evenimente turistice, poate va ajunge chiar sa unifice pe toti cei care-si desfasoara activitatea in turism pe plan local. Aici, in Cetate, dupa tot ceea ce s-a facut, un centru de informare turistica nu era doar necesar, ci obligatoriu. El va asigura un fel de permanenta pentru turistii care vor sa stie cu adevarat mai multe despre Alba Iulia si Cetatea Alba Carolina"

Centrul de Informare Turistica va fi finantat prin Programul Operational Regional si are o valoare totala de 630.000 lei, din care municipalitatea va contribui cu 55 632 lei. Centrul, care va fi finalizat la 10 luni dupa semnarea contractului de finantare, va fi acreditat in reteaua centrelor nationale de promovare turistica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram