Cetatea de la Alba Iulia, in revista Historia

Publicat în: 
13 decembrie 2014

Cetatea Alba Iulia este prezentata in paginile Historia.ro atat prin imagini, cat si prin cuvinte ce fac cinste istoriei, simbolisticii si locuitorilor din Cealalta Capitala. Pe site exista o galerie foto ce prezinta Cetatea Alba Carolina asa cum arata ea astazi dupa restaurare, o galerie foto ce prezinta orasul Alba Iulia de demult, in alb negru, monocrom, dar si cateva poze ilustrate color. Cetatea Alba Carolina este descrisa astfel:

"In totalitate cetatea se impune ca cel mai semnificativ ansamblu de plastica figurativa baroca din Transilvania."

Tot pe Historia este postat si un articol despre Alba Iulia din urma cu un secol, inaintea Marii Uniri, articol ce se completeaza perfect cu galeria foto.

Alba Iulia in istorie

Cei de Historia prezinta Alba Iulia drept oraselul mic, cochet si plin de viata din urma cu 100 de ani, inainte ca numeroase cladiri monument sa fie daramate in timpul regimului comunist.

Se vorbeste despre o Alba Iulia mult mai restransa ce cuprindea doar actuala zona centrala si Cetatea, era orasului dinaintea blocurilor comuniste de locuinte, cu o infrastructura si asezare diferita. Dintre cladirile care existau in urma cu 100 de ani, chiar inaintea Marii Uniri la Alba Iulia, multe se mai regasesc doar in pozele puse la dispozitie in galeriile foto de cei de la Historia. Cele mai multe au fost demolate pentru a face loc blocurilor comuniste.

Una dintre cladirile cele mai importante, care nu mai exista astazi, era cea a hotelului Hungaria, denumit mai tarziu Dacia, in locul caruia a fost construit blocul 280 din zona centrala. Fotografiile dinainte de 1918 prezinta o Alba Iulia cu multe parcuri cladiri si strazi complet diferite de imaginea pe care o cunoastem astazi, o Alba Iulia cunoscuta la aceea vreme dupa denumirea sa in limba maghiara Gyulafehervar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram