Cetatea, vazuta de un blogger american

Publicat în: 
16 decembrie 2016

Unul dintre cei mai activi bloggeri care cutreiera lumea, Adonis, descrie Alba Iulia drept „surprinzatoare“, un loc despre care nu stia nimic inainte sa-l viziteze. Mai mult, recomanda cititorilor sai sa viziteze „Cealalta Capitala“ a Romaniei.

„Romania a fost o surpriza epica pentru mine. Am vizitat multe orase minunate, castele si cetati, de fiecare data datorita recomandarilor pe care le-am obtinut de la alti calatori pe care i-am intalnit in tarile respective. Dar niciodata n-am auzit nimic despre Alba Iulia. Am gasit-o doar pentru ca era aproape de Castelul Corvinilor si era in drumul meu spre Cluj-Napoca”, asa isi incepe Adonis articolul intitulat „O zi in Alba Iulia: Acasa la Alba Fest si Alba Carolina“.

Din titlul articolului deducem si momentul in care bloggerul din California (SUA) a vizitat Alba Iulia: cu ocazia Festivalului „Alba Fest“. A fost evenimentul care i-a adus pe aceeasi scena, in Piata Cetatii, pe Willy William, James Arthur Inna, Carla’s Dreams si Antonia. Adonis recunoaste ca nu stia prea multe despre Inna, era la curent doar cu colaborarea avuta de artista cu Daddy Yankee. Americanul a subliniat in articol ca publicul a avut acces gratuit la concerte.

„Alba Iulia chiar a fost o surpriza“

„Vibratia orasului parea sa fie cool, festiva si petrecerea tocmai a inceput“, astfel descrie strainul atmosfera din Piata Cetatii în zilele Festivalului.

Bloggerul descrie Cetatea, actualul brand al orasului, dar si bijuteriile arhitectonice din incinta fortificatiei. Cand vine vorba de fortificatia de tip Vauban din Alba Iulia, strainul spune ca are o infatisare unica si ca ii aminteste de fortificatii si castele din Franta.

Americanul aminteste ca Alba Iulia a fost capitala in vremea Imperiului Roman (n.a.capitala a Daciei romane), dar si in timpurile medievale(n.a. capitala a Principatului Transilvaniei, capitala in vremea lui Mihai Viteazul). Alba Iulia este capitala si in zilele noastre- Cealalta Capitala a Romaniei. Sloganul turistic face trimitere la momentul 1 Decembrie 1918, cand la Alba Iulia s-a hotarat Unirea Transilvaniei cu Romania.

Bloggerul  marturiseste ca pentru el „Alba Iulia chiar a fost o surpriza“.  Pentru cititorii sai interesati sa ajunga aici, Adonis prezinta in articol si informatii detaliate despre pozitionarea orasului, cum poti ajunge in Alba Iulia de la Sibiu, cat costa o noapte de cazare la un hotel in centrul orasului,   cat scoti din buzunar pentru o cina.

In imaginile surprinse de bloggerul american apar Catedralele simbol ale Cetatii, Poarta a III-a, drumul roman, latura de vest a Cetatii, fantana cinetica, Cetatea „scaldata“ de artificii.

Adonis isi incheie articolul cu provocarea: „Tu ai fost la Alba Iulia?“ Materialul il puteti citi integral aici. 

Vreti sa aflati ce locuri din Romania a mai vizitat americanul? Cititi aici.

Sursa: http://www.alwayswanderlust.com/alba-iulia-alba-fest-alba-carolina/

 Nicu Neag

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram