Cine-i Stapanul?

Publicat în: 
23 iulie 2016

Duminica, 24.07.2016, ora 19.00, in fata Muzeului National al Unirii Alba Iulia, compania de teatru Skepsis va invita la un spectacol de Comedia dell Arte – gen specific Renasterii europene, care a cunoscut o larga popularitate in Europa secolelor XV –XVI. Genul este caracterizat de un comic spumos, simplu, direct si istet, ritm alert, aspecte interactive, pasaje muzicale si multa energie. Pastrand radacinile carnavalului venetian, personajele poarta masti care reprezinta trasaturi cheie ale pesonalitatii lor. In Comedia dell Arte intalnim personaje tipologice care cuceresc spectatorii prin spontaneitate si un joc vesel si creativ.

Spectacolul Cine-i stapanul? este un spectacol original din repertoriul grupului, un spectacol care a fost prezentat cu success la festivaluri cu specific medieval si la festivaluri de teatru, in plan national si international, la care trupa a participat in ultima perioada.  Pantalone, negustorul bogat si avar, este nevoit sa reduca din cheltuielile casei devenita prea mare pentru buzunarele lui stramte. Puterea lui va infrunta inca o data istetimea servitorilor sai, Arlechino si Colombina aratand tuturor cine e stapan pe…situatie! Iar situatia nu este deloc asa simpla precum pare… e subreda si se poate rasturna usor.

Spectacolul este prezentat in cadrul programului de spectacole in aer liber inclus in proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016. Acest proiect este desfasurat in perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, fiind un proiect de tineret si bazandu-se pe motivarea acestuia de a se implica in diversificarea ofertei cultural-artistice a orasului si de a participa activ la dezvoltarea vietii  socioculturale a comunitatii. Prin acest proiect Asociatia Grupul Skepsis pregateste si ofera publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru si divertisment. Stagiunea cu Skepsis include spectacole de sala dar si un program de vara in care se prezinta publicului, gratuit, in aer liber, o serie de spectacole de strada cu specific medieval si clasic.

Parteneri: Primaria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia; Fundatia “Inter-Art” Aiud; Muzeul National al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Mai multe informatii despre proiectele si activitatile cu Skepsis pot fi gasite pe pagina de facebook dedicata grupului: https://www.facebook.com/skepsis2002/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram