Concert “Clasic” Horia Mihail, la Muzeul Principia

Creatorul de emoție pură, Horia Mihail si pianul său magic se reîntâlnesc în Cetatea Alba Iulia. Program muzical va alătura trei sonate celebre şi o fantezie pentru pian solo de Haydn, Mozart şi Beethoven, pilonii clasicismului vienez.

Alba Iulia se numără printre cele 10 orașe ce vor avea șansa și onoarea de a găzdui evenimentul devenit celebru în România prin talentul lui Horia Mihail, pornind de la un experiment muzical vechi de aproape două secole, realizat pentru prima dată de Franz Liszt.

Locația aleasă pentru ediția din acest an are, la rândul ei, o rezonanță specială pentru comunitatea locală, Muzeul Principia.

Data concertului: luni, 16 mai 2022, de la 7 seara;  

Accesul publicului: este gratuit, în limita locurilor disponibile.

„Orice eveniment care dă culoare, sunet și, în definitiv, viață Cetății mă bucură. Și la fel sper să simtă și albaiulienii la concertul lui Horia Mihail, de lunea viitoare. Pentru că ei sunt destinatarii principali ai evenimentului și a tot ceea ce creează municipalitatea în materie de evenimente publice. Faptul ca suntem printre cele 10 orașe care au intrat pe lista scurtă a maestrului Mihail pentru ediția din acest an a Pianului Călător, ne onorează și mai mult. Îi invit pe albaiulieni să facă, luni, 16 mai, neîncăpătoare sala Muzeului Principia, unde se va ține concertul - eveniment spune Marius Filimon, viceprimarul municipiului Alba Iulia.

Despre turneul naţionalPianul călător“

Călătoria pianistului Horia Mihail în istoria muzicii pentru pian solo intră în al 12-lea an de existenţă, printr-o nouă ediţie a turneului naţional Pianul călător, cu temaClasic”.

Anul acesta, la concertele din cadrul turneului naţional Pianul călător sunt dedicate refugiaţilor ucraineni, ca o dovadă de solidaritate şi preocupare și pentru echilibrul emoțional al acestor oameni, care sunt nevoiţi să îşi găsească liniştea şi siguranţa pe alte meleaguri decât cele ale ţării din care vin, ca urmare a războiului ce creează adevărate tragedii pentru milioane de oameni. Muzeul Principia din Cetate nu face excepție și e gata să îi primească pe toti refugiații ucraineni găzduiți în Alba Iulia și împrejurimi.

Sursa imaginilor: www.pianulcalator.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram