Concert de pian în Caponiera Cetății

Publicat în: 
17 octombrie 2017

Alba Iulia se află pe harta concertelor de pian Classic Unlimited din România. Inițiativa pornită dintr-un atelier de motociclete are scopul de a scoate muzica clasică din sălile tradiționale de concert, unde rareori vin oameni care nu au fost învățați cu acest gen muzical.

Concertul de la Alba Iulia va avea loc joi, 2 noiembrie 2017, de la ora 19.00.

Locul de desfășurare: Caponiera Cetății Alba Carolina, galeria situată în partea de nord a fortificației, între bastioanele Sf. Elisabeta și Carol. Spațiul a fost ales de către organizatori din dorința acestora de a duce muzica clasică în cât mai multe locuri neconvenționale, de a scoate  muzica din tiparele obișnuite în care contextul social sau anumite constrângeri sociale o sugrumă de multe ori.

Pianistul Bogdan Vaida va interpreta în caponiera Cetății: Chopin, Mussorgski, Liszt și Toduță.

 

Conceptul Classic Unlimited

Proiectul a debutat în 2015 într-un atelier de motociclete din Germania și s-a transformat într-un turneu de concerte de pian organizate în 19 spații atipice.

„În Germania, unde am pornit acest proiect – denumit acolo Klassik mittendrin – sunt tot mai mulți oameni care se interesează și ne fac propuneri de concerte în locuri mai mult sau mai puțin excentrice. E greu de zis cum va fi în România. Dar și asta are farmec. Adică e o surpriză nu numai pentru public si pentru organizatori, ci și pentru mine. Pentru mine lucrul cel mai de valoare la proiect e că învăț foarte mult, iar concertele în locuri atipice mă schimbă ca muzician și ca om”,  Bogdan Vaida, pianist.

Concertele organizate în această toamnă în România vor avea loc în foste hale de producție, tipografii, magazine, service-uri auto-moto, librării.

Conceptul Classic Unlimited resemnifică înțelesul general despre muzica clasică și promovează o abordare nouă, foarte prietenoasă pentru o artă constrânsă de etichete formale și spații convenționale.

Sursa imaginii și a informațiilor: https://www.classicunlimited.ro/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram