Concert Phoenix

Publicat în: 
9 februarie 2018

Publicul din Alba Iulia va fi martor la o sinteză muzicală între Anotimpurile prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume" și Rapsodia Română Nr.1, cunoscuta operă a lui George Enescu.

Concertul de la Alba Iulia se înscrie în turneul național al trupei intitulat "Sinteza-Rapsodia". Potrivit organizatorilor, este gândit ca un concert încărcat de viziune și profesionalism, în care acordurile rock și etno-rock (care au transformat formația Phoenix în unicat) vor purta și un altfel de mesaj: de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție.

 

„Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândește mereu construcţia actului artistic. Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu.”, transmit organizatorii evenimentului

Evenimentul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia vineri, 16 februarie, începând cu ora 19:00.

Biletele pot fi procurate online pe   pe www.bilete.ro,  dar și de la agenția de bilete a Casei de Cultură din Alba-Iulia.

56 de ani de muzică rock

Trupa a fost înfiinţată în 1961, la Timişoara, sub numele Sfinţii, însă grupul a debutat un an mai târziu. A devenit Phoenix, la iniţiativa chitaristului Claudiu Rotaru, pentru a evita conflicte cu autorităţile vremii.

Prima compoziţie proprie a fost "Ştiu că mă iubeşti şi tu", înregistrată în 1964. Au urmat "Bun e vinul ghiurghiuliu" şi "Pădure, pădure", care erau şi primele melodii din rock-ul românesc inspirate din folclor.

Imagine de la concertul susținut la Iași/ Sursa: Facebook/PhoenixTranssylvania

Nicu Neag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram