Agenda ta în Alba Iulia

Acasă / Concert Phoenix

Concert Phoenix

Publicat în: 9 feb.. 2018
Autor: Nicu Neag

Publicul din Alba Iulia va fi martor la o sinteză muzicală între Anotimpurile prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și Rapsodia Română Nr.1, cunoscuta operă a lui George Enescu.

Concertul de la Alba Iulia se înscrie în turneul național al trupei intitulat „Sinteza-Rapsodia”. Potrivit organizatorilor, este gândit ca un concert încărcat de viziune și profesionalism, în care acordurile rock și etno-rock (care au transformat formația Phoenix în unicat) vor purta și un altfel de mesaj: de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție.

 

„Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândește mereu construcţia actului artistic. Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu.”, transmit organizatorii evenimentului

Evenimentul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia vineri, 16 februarie, începând cu ora 19:00.

Biletele pot fi procurate online pe   pe www.bilete.ro,  dar și de la agenția de bilete a Casei de Cultură din Alba-Iulia.

56 de ani de muzică rock

Trupa a fost înfiinţată în 1961, la Timişoara, sub numele Sfinţii, însă grupul a debutat un an mai târziu. A devenit Phoenix, la iniţiativa chitaristului Claudiu Rotaru, pentru a evita conflicte cu autorităţile vremii.

Prima compoziţie proprie a fost „Ştiu că mă iubeşti şi tu”, înregistrată în 1964. Au urmat „Bun e vinul ghiurghiuliu” şi „Pădure, pădure”, care erau şi primele melodii din rock-ul românesc inspirate din folclor.

Imagine de la concertul susținut la Iași/ Sursa: Facebook/PhoenixTranssylvania

Nicu Neag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia