Concerte corale Accoustic si Madrigal

Publicat în: 
16 martie 2016

Cu ocazia Sfintelor Sarbatori Pascale, Primaria Municipiului Alba Iulia va invita la doua concerte corale extraordinare, in interpretarea Corurilor de Camera Accoustic si Madrigal.

Marti, 22 martie 2016

Corul de Camera Accoustic va sustine primul eveniment marti, 22 martie, in ambianta impunatoare a Catedralei Romano-Catolice Sfantul Mihail, incepand cu orele 18.00. Infiintat in anul 2001, corul este format din 35 de tineri si este condus de dirijorul Daniel Jinga. Repertoriul acestora este unul deosebit, reunind piese de muzica renascentista, a-capella, folclorica, precum si muzica contemporana, pop-jazz, muzica de film si teatru. Sub semnatura acestora, au fost inregistrate doua albume discografice la casele Electrecord si Radiodifuziunea Romana, iar activitatea concertistica este exceptionala. Au sustinut concerte atat in tara, cat si in strainantate, pe marile scene din Italia, Grecia, Elvetia, Suedia sau Israel.

Marti, 26 aprilie 2016

Cat despre Corul National de Camera Madrigal, acesta va adreseaza invitatia de a va bucura de o interpretare desavarsita a unui repertoriu bogat cu ocazia Sarbatorilor Pascale ortodoxe, in data de 26 aprilie, incepand cu orele 18.00. Gazduit de Catedrala Incoronarii, Madrigal va incanta publicul prezent cu un program de muzica sacra si profana de sorginte bizantina, renascentista si contemporana universala. Cat despre activitatea artistica a Corului Madrigal, descrierea acesteia aproape ca este de prisos. Madrigal reprezinta unul dintre cele mai importante ansambluri corale din Romania si un etalon mondial al muzicii corale camerale. Fondat in 1963, de catre reputatul dirijor Marin Constantin, a sustinut concerte pe cele mai prestigioase scene internationale, fiind distins cu numeroase premii și distinctii la nivel national si international. A fost inclus pe lista patrimoniului international UNESCO.

Sursa foto: www.madrigal.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram