Cum a fost la prima editie Mamut Bike Race?

Publicat în: 
15 septembrie 2015

Sambata, 12 septembrie 2015, a avut loc prima editie a concursului de ciclism Mamut Bike Race din Alba Iulia. La eveniment au participat 115 concurenti, printre care sportivi amatori, iubitori de natura si pasionati de ciclism din toata Romania.

Startul s-a dat la ora 11.00 la baza de agrement din zona Mamut, competitia desfasurandu-se pe un singur traseu, lung de peste 27 de kilometri, care a inclus pista de biciclete, dar si drumuri forestiere si poteci turistice de pe dealul Mamut. Ferencz Ilyes a fost primul sportiv care a terminat traseul, dupa o ora, 16 minute si 18 secunde, castigand titlul de „King of Mamut”. La categoria Feminin, cel mai rapid concurent a fost sportiva Beata Adrienne Piringer, desemnata „Queen of Mamut”.

In ceea ce priveste desfasurarea evenimentului, concurentii s-au inscris la primele ore ale diminetii, iar competitia a inceput dupa ce fiecare dintre ei si-a preluat pachetul de participare. Cu toate ca au fost anuntate aproximativ 150 de persoane, la eveniment s-au prezentat doar 115 concurenti.

Traseul a fost gandit pentru a putea fi parcurs de biciclisti amatori, obisnuiti cu traseele outdoor, dar si pentru a oferi privelisti deosebite concurentilor. Cu o lungime de aproximativ 27.7 km, traseul de concurs a avut o diferenta de nivel pozitiva de maxim 900 m. Pe langa zonele de belvedere asupra orasului Alba Iulia, cei care au ajuns pe varful Mamut s-au bucurat si de panorama spre Pietrele Ampoitei si Piatra Craivii.

„Este o initiativa pe care am primit-o cu bucurie. Realista, cu un scop bine determinat, acela de a pune in evidenta printre cei pasionati unul dintre cele mai frumoase trasee de ciclism din Romania. Organizatorii sunt localnici care, pe langa pasiunea pe care o au, au inteles ca asa ceva merita promovat, iar cest gen de competitie poate arata un alt mod de a vizita Alba Iulia”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Pe langa titlurile „King of Mamut” si „Queen of Mamut” primite de cei care au ajuns primii pe varful Mamut, in cadrul concursului au mai fost oferite premii in bani, medalii si diferite produse.

Iata care sunt castigatorii:

King of Mamut – Ferencz Ilyes

Queen of Mamut – Beata Adrienne Piringer

Feminin (14 – 29 ani):

Locul I – Beata Adrienne Piringer – 1:44:15

Locul II – Alexandra Ioana Dirlea – 1:56:08

Locul III – Eszter Bereczki – 2:02:15

Feminin (30 +):

Locul I – Claudia Ardeleanu – 2:26:54

Locul II – Cosmina Toma – 2:27:03

Locul III – Eniko Margareta Cioica – 2:29:11

Masculin (14 – 18 ani):

Locul I – Jozsef Attila Malnasi – 1:18:05

Locul II – Andrei Cristian Todescu – 1:32:44

Locul III – Alexandru Bican – 1:36:52

Masculin (19 – 29 ani):

Locul I – Andrei Nicolae Mititelu – 1:24:15

Locul II – Beniamin Tamaș – 1:24:49

Locul III – Ioan Ștefan Cioica – 1:29:38

Masculin (30 – 39 ani):

Locul I – Ferencz Ilyes – 1:16:18

Locul II – Zoltan Toth – 1:19:14

Locul III – Dan Mitru – 1:24:51

Masculin (40 +):

Locul I – Francisc Sarosi – 1:28:42

Locul II – Aurelian Raducanu – 1:38:19

Locul III – Gyorgy Janos Szelyes – 1:38:44

Clasamentul complet al participantilor il puteti accesa pe pagina oficiala a evenimentului, mamut.bicheru-cycling.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram