Dracula si Frederic cel Mare isi dau intalnire la Alba Iulia, prin teatru

Publicat în: 
25 octombrie 2016

Mari figuri ale istoriei, Frederic cel Mare si Vlad Tepes-Dracula vor prinde viata la Alba Iulia in cadrul unei piese de teatru puse in scena de tineri romani si germani, printr-un proiect unic in Transilvania.

Piesa „Teatru conectat. Povestiri si Istorie" va fi pusa in scena de grupul de teatru „TABULARASA” din Potsdam (Germania) si elevii de la Scoala „Sf. Iosif“ din Alba Iulia, in limba germana, dar video-transpusa si in limba romana.

Personaje din trecut transpuse in prezent

Tinerii vor juca rolurile personajelor din trecut transpunandu-le in prezent. Frederic cel Mare a fost unul dintre principii iluminati ai Europei secolului al XVIII-lea. Cel care a domnit 46 de ani a fost supranumit, sentimental, „Batranul Fritz“. Avea inclinatii spre filosofie, lingvistica, literatura franceza si muzica.

frederic-cel-mareFrederic cel mare/Sursa https://ro.wikipedia.org

Vlad Tepes supranumit Dracula a fost si este un personaj ce fascineaza atat lumea literara, cat si cea istorica. Celebrul roman „Dracula“ al scriitorului irlandez Bram Stoker ni-l prezinta pe Tepes ca pe un personaj negativ, inconjurat de o oarecare aura mitica. In timp, a devenit un personaj a carui viata nu o putem reconstitui fara ajutorul legendelor, care de altfel, sunt foarte numeroase.

vlad_tepes

Vlad Tepes/Sursa https://ro.wikipedia.org

Tinerii romani si germani vor vorbi pe scena din Alba Iulia despre toleranta, despre o cooperare pasnica si prietenoasa intr-un prezent si un viitor comun. Altfel spus, o piesa de teatru jucata cu si pentru tineri, dar deopotriva adresata si oamenilor mari!

Evenimentul are loc vineri, 28 octombrie, de la ora 16.00, in Sala Mare a Casei de Cultura a Studentilor din Alba Iulia. Intrarea va fi libera.

Proiectul prin care se face o punte peste generatii este unic in Transilvania si este derulat de Reprezentanta pentru Parteneriat bilateral intre Landul Brandenburg si Regiunea Centru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram