Editia a doua a Barometrului, lansata la Universitatea ”1 Decembrie 1918”

Publicat în: 
28 iunie 2016

Editia a doua a cartii „Barometrul comunitatii locale. Municipiul Alba Iulia 2015”, coordonata de Lucian Marina si Mihai Pascaru, va fi lansata joi, 30 iunie, de la ora 11.00, la Universitatea „1 Decembrie 1918”.

Proiectul Barometrului comunitatii locale este un instrument de lucru pentru dezvoltarea urbana, deocamdata unic la nivel national, care contribuie la diagnoza si evaluarea suportului si a prioritatilor comunitare fata de proiecte de dezvoltare.

Barometrul comunitatii locale este un program de analiza si suport pentru dezvoltarea locala, reprezentand un complex de activitati de cercetare, de diseminare a rezultatelor lor si de stimulare a participarii civile in Alba Iulia.

Seria de publicatii Barometrul comunitatii locale analizeaza si prezinta publicului larg si liderilor comunitatii, cele mai importante rezultate ale programului de cercetare dintr-un an calendaristic.

Incepand din 2014, a fost initiat Barometrul comunitatii locale, un proiect unic in randul celor 320 de autoritati urbane din Romania. Barometrul este realizat de Centrul de Sociologie al Universitatii din Alba Iulia.

Editia din 2015 analizeaza cateva teme importante pentru dezvoltarea locala, cum ar fi: pozitionarea consilierilor locali fata de dezvoltarea urbana, implicarea firmelor in dezvoltarea locala, studiul satisfactiei locuitorilor fațta de calitatea vietii sub multiplele sale fatete si indicatori, prezentarea turistilor si vizitatorilor fata de Cetatea istorica, opiniile si propunerile populatiei tinere si altele.

Colectivul de autori este reprezentat de cadre didactice ale Universitatii, sociologi si economisti.

In premiera, in 2015, au fost implicati si absolventi de sociologie, masteranzi, care au participat la realizarea unor capitole ale cartii.

Experti din cadrul administratiei locale, cei 21 de consilieri locali din mandatul trecut, 90 de profesori din Alba Iulia, 15 directori de scoala, conducerea ISJ Alba si a Universitatii, 120 de studenti de la Sociologie, Asistentă Sociala, Terapie Ocupatională si de la Masteratul de Dezvoltare si Managementul Resurselor Umane, 2000 de adulti, 1542 de elevi, 215 turisti si vizitatori si 230 de administratori de firme au avut contributii decisive la finalizarea si succesul cererilor din 2015.

Va invitam, asadar, in data de 30 iunie de la ora 11.00 in Amfiteatrul 9 al Universitatii „1 Decembrie 1918”, intrarea este libera pentru oricine doreste sa participe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram