Elisabetta Capannelli, Banca Mondiala: "Alba Iulia este cel mai bun exemplu practic in implementarea proiectelor finantate din fonduri europene"

Publicat în: 
22 septembrie 2014

Stirea despre parteneriatul orasului Alba Iulia cu Banca Mondiala a luat cu asalt presa locala, aparand inclusiv in publicatii nationale precum ziarul Adevarul. Cei de la Adevarul intra in detaliu despre sprijinul acordat Primariei Alba Iulia de catre Banca Mondiala care se va manifesta sub forma de asistenta tehnica pentru pregatirea unor proiecte si strategii de dezvoltare in vederea accesarii fondurilor europene pe perioada 2014-2020.

Elisabetta Capannelli la Alba Iulia

Conform ziarului Adevarul, Elisabetta Capannelli, reprezentant al Bancii Mondiale a venit la Alba Iulia in cea de-a doua saptamana a lunii septembrie pentru a se intalni cu reprezentantii administratiei locale. Discutiile au avut loc la sediul Primariei si s-au concentrat pe cele 30 de proiecte pe care Primaria Alba Iulia intentioneaza sa le prioritizeze in urmatorii ani in vederea reabilitarii cladirilor publice, a blocurilor de locuinte si a Palatului Principilor, modernizarea infrastructurii si a unor institutii de invatamant, constructia unei sali polivalente si crearea locurilor de munca pentru minoritati.

In urma intalnirii de pe 11 septembrie, Elisabetta Capannelli declara:

“Banca Mondiala este bucuroasa sa ofere asistenta tehnica pentru realizarea planurilor de dezvoltare pe termen lung, strategiilor si proiectelor pentru municipalitatea Albei Iulia. Alba Iulia este cel mai bun exemplu practic in implementarea proiectelor finantate din fonduri europene.”

Prezenta Elisabettei Capannelli la Alba Iulia este un semn al aprecierii de care se bucura administratia actuala a municipiului in ceea ce priveste implementarea finantelor obtinute din fonduri europene si este un rezultat direct al campaniei de credibilizare a actiunilor pe plan international a Primariei Alba Iulia.

Planuri de parteneriat, confirmate pe site-ul oficial al Bancii Mondiale

In urma intrunirii intre Elisabetta Capannelli si administratia locala reprezentata de city managerul orasului Nicolaie Moldovan si vice-primarul Voicu Paul, stirea despre sprijinul pe care Banca Mondiala intentioneaza sa il acorde a aparut inclusiv pe site-ul oficial al Bancii.

Asistenta tehnica va fi acordata pe 10 luni si se asteapta sa aiba un impact pe termen lung asupra intregii populatii de peste 65.000 de locuitori ai orasului.

“Legitimitatea consultantei si asistentei oferite de Banca Mondiala au o valoare incontestabila, in special pentru autoritatea noastra locala care isi orienteaza activitatea prin dezvoltarea strategica, prioritizarea inteligenta si implementarea rentabila a investitiilor publice. Suportul tehnic al Bancii Mondiale pentru dezvoltarea regionala a Romaniei ne ofera un cadru solid si consistent pentru politicile de dezvoltare pe termen mediu si lung”

Asa il citeaza site-ul oficial al Bancii Mondiale pe city-managerul municipiului Alba Iulia, Nicusor Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram