Agenda ta în Alba Iulia

Acasă / Eveniment Jazz la Alba Iulia cu Fantasm Trio – concert si lansare de album

Eveniment Jazz la Alba Iulia cu Fantasm Trio – concert si lansare de album

Publicat în: 19 nov.. 2014
Autor: Municipiul Alba Iulia

Inceputul de weekend de la mijlocul lunii noiembrie a marcat unul dintre cele mai frumoase evenimente de jazz din Alba Iulia. Pe 14 noiembrie, la ora 19:00, pe scena teatrului de papusi „Prichindel” a avut loc concertul de lansare de Album din cadrul turneului European Fantasm Trio.

Un trio de exceptie

Fantasm Trio, sositi la Alba Iulia pentru promovarea albumului Fantasm in cadrul turneului European care se afla inca in curs de desfasurare este format din trei membri, asa cum sugereaza si numele ales: pianistul american de origine romana Lucian Ban, violonistul german Albrescht Maurer si violonistul american Mat Maneri.

Albumul Fantasm este produs de catre Nemu Records si promovat prin seria de concerte extraordinare din cadrul turneului care se opreste si in Alba Iulia si alte cateva orase din Romania inainte sa porneasca spre Germania si sa se incheie in Koln pe data de 23 noiembrie.

Trioul de muzicieni a sustinut lansarea de album la ora 12.30, in aceeasi zi cu concertul.

Fiecare membru al grupului are un palmares impresionant de colaborari de exceptie si o cariera impresionanta in domeniul muzicii si festivalurilor jazz. Acestia concerteaza impreuna din anul 2012, iar inregistrarile pentru album au inceput aproape imediat cu debutul sub acest nume la Koln Loft Studio, cu sprijinul prestigioasei case de productie germana Nemu Records.

Fantasm Trio la Alba Iulia

Fantasm Trio au ales Alba Iulia pentru una dintre opririle din cadrul turneului european datorita faptului ca orasul gazda al festivalului Alba Jazz a carui prima editie a avut loc in 2011 este considerat la nivel international un punct de referinta pentru creatorii de jazz.

In aceeasi perioada cu evenimentul lansarii de album si concertului de jazz Fantasm Trio, organizatorii – Consiliul Judetean Alba – si-au propus sa incante albaiulienii si turistii din oras cu alte doua evenimente de exceptie: Festivalul International de Teatru „Povesti” si Festivalul-Concurs de Muzica Folk „Ziua de maine”.

 

Sursa foto: proalba.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia