Evenimentele lunii august 2015

Publicat în: 
16 iulie 2015

Atractiile lunii sunt expozitia chinologica, "Festivalul Dilema Veche" si festivalul folcloric "Suflet de roman".

In luna august, Primaria si Consiliul Judetean Alba Iulia au pregatit, pentru localnici si turisti, weekenduri pline de evenimente.

Expozitia chinologica

In perioada 15-16 august 2015, in Alba Iulia va avea loc un eveniment dedicat proprietarilor cainilor de rasa, in particular si iubitorilor de animale, in general. Acestia vor avea ocazia sa-si prezinte si sa-si promoveze animalele de companie, indiferent de rasa, talie sau varsta. Cainii nu vor fi premiati doar pentru frumusete, ci va trebui sa parcurga intr-o maniera inventiva Traseul de Nord, intre Piata Romana si Piata Tobosarului din Cetatea Alba Carolina, dovedind, astfel, ca merita trofeul Supreme Best in Show.

In acest an, expozitia chinologica este patronata de Casa Regala a Romaniei, sub tutala careia a fost infiintata Asociatia Chinologica din Romania.

Festivalul Dilema Veche

In fiecare an, primul eveniment "multi-art" al unei publicatii culturale din Romania, "Festivalul Dilema Veche", atrage mii de turisti din toate colturile tarii. Acestia sunt fie iubitori ai artelor si culturii, fie persoane interesate de o experienta culturala unica, interactiva, intre zidurile Cetatii Alba Carolina.

Urmatoarea editie a festivalului se va desfasura in perioada 21-23 august 2015 si va cuprinde trei zile de spectacole de teatru si dans, concerte, conferinte, dezbateri, lecturi, ateliere practice, targuri de carte si mestesuguri, expozitii de fotografie si proiectii de filme. Elementul de unicitate al festivalului este interactiunea dintre public si scriitorii sau artistii invitati. In anul 2014, invitatul special a fost Mircea Cartarescu, care si-a intrigat publicul vorbind pe baza intrebarii "Cum un om poate fi literatura?".

Festivalul ofera Cetatii Alba Carolina un aer de burg cultural de care se pot bucura toti vizitatorii, indiferent daca aleg sa ia parte la o activitate specifica sau doar sa strabata zona destinata evenimentului. Accesul este liber.

Suflet de roman

Zilele de 29 si 30 august 2015 marcheaza desfasurarea festivalului folcloric "Suflet de roman", un eveniment destinat tuturor celor care apreciaza traditiile romanesti - portul, jocul si cantecul popular. Festivalul este organizat de catre Primaria Municipiului Alba Iulia si reuneste unii dintre cei mai iubiti artisti din Romania.

Asteptarile in ceea ce priveste numarul de turisti care ar putea sosi in luna august sunt crescute, intrucat in aceeasi luna a anului trecut s-au inregistrat peste 9.510 innoptari in Alba Iulia.

Foto: Cetatea de la înălțime/Sursa: alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram