Agenda ta în Alba Iulia

Acasă / Expozitie de arta plastica de exceptie la Alba Iulia, pana pe 1 martie

Expozitie de arta plastica de exceptie la Alba Iulia, pana pe 1 martie

Publicat în: 21 feb.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Galeriile de Arta din Alba Iulia gazduiesc pana la data de 1 martie 2015 o galerie a unor expozanti ce fac parte din Consiliul director al Uniunii Artistilor Plastici. Expozitia „Arta+5” prezinta lucrari ale unor pictori precum Mircea Nastase, Ilie Toader, Romi Adam sau Ioana Raica, in total 37 de picturi, desene si icoane, doua busturi sculptate si doua vase ceramice.

Mircea Nastase contribuie la galerie cu 11 lucrari ce amintesc de marele pictor national Ion Tuculescu, dar si de nume precum Constantin Pacea, Vasile Grigore sau Alexandru Ciucurencu. Acesta prezinta lucrari ce se apropie de curentul Dadaist, organizate foarte bine din punct de vedere compozitional. Mircea Nastase este custodele permanent al Uniunii Artistilor Plastici si initiatorul acestui proiect.

Printre participanti se numara si Ilie Toader, absolvent al Sectiei de arta religioasa din cadrul Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca. Ioana Raica si-a luat doctoratul in domeniul artelor vizuale si a urmarit un subiect fascinant: „Redescoperirea unui pictor ardelean – Sava Hentia„.

Profesorul Romi Adam, cu experienta de peste 40 de ani, reprezinta iubitorii de desen, picturi si modelaj, acesta indrumand un numar mare de tineri pe drumul artei plastice in cadrul Clubului Elevilor din Cetatea Marii Uniri. Acesta participa la expozitie cu crochiuri, portrete, vase ceramice si busturi in care predomina nudul artistic.

Traian Marza este absolvent al Academiei de Arte de la Bucuresti si are un doctorat in arte vizuale, cu o teza pe tema „Uniunea Artistilor Plastici dupa 1989″.

Iubitorii de arta plastica pot vizita aceasta galerie pana in prima zi a lunii martie.

 

Sursa foto: uniuneaartistilorplastici.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia