Festivalul National Unitate si Prietenie - eveniment cu traditie in Alba Iulia ce va avea loc in noiembrie

Publicat în: 
20 octombrie 2014

Festivalul National Unitate si Prietenie organizat de Centrul Local "Axente Sever" din Alba Iulia, ajunge anul acesta la cea de-a 17 editie si va avea loc la inceputul lunii decembrie, dupa cum dicteaza deja traditia.

Festivalul sub semnatura celui mai vechi dar si celui mai mare grup de cercetasi din organizatia Nationala a Cercetasilor Romaniei strange anual peste 400 de cercetasi din intreaga tara pentru cateva zile de explorare, distractie, unitate si prietenie.

Un festival cu traditie

Cercetasii Centrului Local "Axente Sever" se implica anual in organizarea unor festivaluri de impact din oras, inclusiv Festivalul Luminii care are loc de obicei in luna mai, insa cea mai importanta manifestare a acestora este de departe Festivalul National Unitate si Prietenie, un festival aproape la fel de vechi ca si Centrul Local care anul acesta si-a sarbatorit cea de-a 20-a aniversare.

Tema festivalului este clara, dar cercetasii din Alba Iulia incearca anual sa aduca mai multa profunzime in "Capitala Culturala a Cercetasiei", titlul pe care il capata orasul pe parcursul zilelor de festival. Cu aceasta manifestare se urmareste intarirea relatiilor dintre centrele de cercetasi din intreaga tara, din acest motiv se pune un accent clar pe socializare intr-un cadru non-formal sub semnul unitatii si al prieteniei.

Activitatile din cadrul festivalului se invart in jurul ideii de cercetasie, dar pun in acelasi timp accent pe valori culturale. Astfel, in cadrul fiecarei editii se combina ateliere de tehnici de prim ajutor, ateliere foto, ateliere de alpinism si se organizeaza excursii in zona insa au loc si manifestari artistice precum cursuri de dans. Vanatoarea de comori este o alta activitate cu traditie, iar membrii Centrului Local "Axente Sever" incearca sa organizeze astfel de activitati in interiorul Cetatii Alba Carolina pentru a combina spiritul de aventura cu descoperirea bogatei istorii si mosteniri culturale a Cetatii.

Programul pentru cea de-a 17 editie nu a fost inca facut public, insa cercetasii din intreaga tara, dar si spectatorii interesati, pot urmari noutatile pe masura ce acestea sunt postate pe site-ul oficial al festivalului (unitatesiprietenie.ro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram