Festivalul Strugurele de Aur a incheiat o noua editie de succes luna aceasta

Publicat în: 
19 septembrie 2014

Festivalul organizat anual la Alba Iulia al carei prima editie a avut loc in anul 2001 sub organizarea Jidvei SRL a ajuns anul acesta la cea de-a 14-a editie, o editie a vocilor si momentelor de exceptie care a demonstrat mai mult ca oricand importanta unor astfel de initiative.

Organizatorii festivalului au cautat sa imbine pentru aceasta editie cele doua elemente definitorii ale acestei zone a tarii, gustul vinurilor si gustul pentru arta si cultura. Patrimoniul traditional romanesc si vinul bun sunt nelipsite de la orice petrecere romanesca autentica, iar prin initiativa unor astfel de festivaluri de folclor, aceste traditii sunt promovate si conservate la rangul de drept.

42 de concurenti din 17 judete

Festivalul Strugurele de Aur este unul al diversitatii care are ca scop conservarea si promovarea patrimoniului cultural romanesc din diversele zone ale tarii. Ca atare, organizatorii festivalului de anul acesta, transmis in direct pe TVR 3, TVR International, Radio Antena Satelor si Radio Cluj s-au implicat mai mult ca niciodata in aducerea participantilor din zone cat mai diverse ale tarii care sa poata reprezenta corect bogatia culturala si tinerele talente ale folclorului romanesc.

Pentru a putea juriza acest festival de prestigiu intr-un mod cat mai corect si impartial s-au adunat la masa juriului specialisti si artisti dintre cei mai diversi, incepand cu un profesor doctor etnomuzicolog pana la directori ale unor centre de cultura si dirijori ale unor cunoscute orchestre nationale.

Concursul s-a desfasurat pe doua sectiuni, solisti instrumentisti si solisti vocali, iar concurentii participanti au avut varste cuprinse intre 16 si 32 de ani.

Festivalul Strugurele de Aur a premiat peste 14 categorii distincte cu premii totale in valoare de peste 60.000 de lei. Editia a 14-a a lansat si un element de inovatie sub forma aplicarii unei optiuni de televoting cu ajutorul careia s-a decis castigatorul premiului de popularitate in valoare de 2000 de lei.

Castigator neasteptat anul acesta

Marea castigatoare a trofeului "Strugurele de Aur" din 2014 este Iulia Mihai din Bucuresti. Conform organizatorilor, castigatoarea desemnata a fost o surpriza neasteptata dar extrem de placuta, acestia dorind sa vada tot mai multi locuitori ai Bucurestiului intorcandu-se la traditie si promovand folclorul chiar in capitala tarii. Iulia Mihai a fost aplaudata de intreaga sala la inmanarea premiului, prestatia acesteia cucerind fara efort publicul iubitor de muzica si traditii populare.

Nici municipiul gazda nu a ramas fara premianti, Tudor Furdui Iancu din Alba Iulia fiind desemnat castigator al premiului special "Marioara Murarescu" inmanat chiar de catre Petre Murarescu, fiul acesteia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram